Hamburguesa de moniato
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
El moniato és gairebé tan ric en betacarotens com la pastanaga i és una bona font de substàncies d'efecte antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
150 g de moniato cuit
150 g de bròcoli
100 g de mongeta del ganxet cuita
50 g de farina de cigró
20 g de pipes de carabassa
20 g d'ametlles crues
1 cabeça d'alls
1 alvocat
Tomàquet confitat
Romesco
Mostassa de Dijon
Tabasco
Enciam de fulla de roure
Julivert
Alfàbrega
4 panets d'hamburguesa
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
1. Coem un moniato amb pell al forn a 180 graus durant 45 minuts. Un cop cuit, el reservem en un recipient conservant-ne el suc.
2. Tallem 150 grams de bròcoli a branquetes i el posem en una safata de forn amb una cabeça d'alls sencera. L'enfornem a 220 graus durant 20 minuts. Ho traiem del forn i ho deixem refredar.
3. Fem una picada triturant 20 grams de pipes de carabassa, 20 grams d'ametlles, 2 miques de sal i pebre negre. Ho reservem.
4. Escorrem 100 grams de mongetes del ganxet cuites i les posem en un bol amb els grans d'all cuits sense pell, la picada, 40 grams de farina de cigró, unes gotes de tabasco i fulles de julivert i d'alfàbrega tallades ben menudes.
5. Treballem la barreja amb una cullera.
6. Triturem el bròcoli amb una picadora i l'afegim al bol.
7. Pelem el moniato, el triturem a la picadora i l'incorporem al bol amb la resta d'ingredients.
8. Integrem tots els ingredients amb una llengua. Ho tapem amb un drap i ho deixem reposar a la nevera 1 hora.
9. Traiem la barreja del bol i en fem 4 boles d'una mida semblant a una mandonguilla grossa. Les aixafem amb les mans fent forma d'hamburguesa o ajudant-nos d'un cèrcol d'emplatar.
10. En un plat posem farina de cigró i enfarinem cada hamburguesa pels dos costats, traient-ne l'excés de farina.
11. Posem les hamburgueses en una safata de forn on hem posat paper sulfurat. Les enfornem durant 7 minuts amb el forn a 200 graus.
12. Pelem i tallem un alvocat a làmines i el reservem.
13. En un bol, hi aboquem 1 cullerada sopera de mostassa de Dijon i el suc de coure el moniato. Ho barregem amb una forquilla i ho reservem.
14. Laminem 4 tomàquets confitats en oli i els reservem.
15. Traiem les hamburgueses del forn i les muntem. Tallem un panet d'hamburguesa per la meitat, hi posem la mostassa, l'hamburguesa de moniato, les làmines de tomàquet confitat, romesco, l'alvocat i fulles d'enciam de fulla de roure i ho servim.