Hamburguesa de pollastre i envinagrats

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pa és un aliment molt complet que s'ha de prendre diàriament en quantitats moderades.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 60 g sucre morè  

    50 g molla pa  

    150 ml vinagre de poma  

    30 ml nata  

    3 contracuixes de pollastre sense ossos ni pells  

    1 ou (només en fem servir el rovell)  

    1 gra d'all  

    1 dit de gingebre  

    3 culleradetes chat massala  

    1 remolatxa  

    1 xirivia  

    4 pans ceba  

    1 taronja 

    Romaní  

    Sal  

    Pebre  

PREPARACIÓ

  1. Preparem els envinagrats. Posem un pot al foc amb 150 ml de vinagre de poma, 60 g de sucre morè i 5 g de sal. Ho dissolem. 
  2. Hi afegim un branquilló de romaní i un twist de taronja. Ho tapem, ho apartem del foc i ho deixem temperar.  
  3. Pelem i ratllem una xirivia i la posem en una carmanyola. Pelem i tallem a rodelles molt fines una remolatxa. La posem en una altra carmanyola.  
  4. Cobrim la primera carmanyola amb la meitat de l'envinagrat fins a cobrir la xirivia. Amb l'altra meitat, cobrim la segona carmanyola amb la remolatxa. Ho deixem reposar 4 hores. 
  5. En un got batedor, hi ratllem 1 dit de gingebre, 50 g de molla de pa, 30 ml de nata, 1 rovell d'ou, 1 gra d'all pelat, 3 culleradetes de chat massala, sal i pebre. Ho turbinem. 
  6. Tallem les contracuixes de pollastre ben menudes.   
  7. Cobrim el pollastre amb la salsa especiada i ho integrem fins que quedi ben amarat. Ho tapem amb un plat i ho deixem una hora a la nevera. 
  8. Agafem la carn i amb un tallapastes fem l'hamburguesa. A sota del plat hi tirem abans un raig d'oli. 
  9. Coem l'hamburguesa a foc mitjà, que no se'ns cremi per fora i quedi crua per dins. 
  10. Tallem el pa per la meitat i el torrem a la mateixa paella on hem fet l'hamburguesa. 
  11. Traiem la xirivia i la remolatxa de les carmanyoles. Les eixuguem amb paper absorbent. 
  12. Emplatem. Primer el pa torrat, l'hamburguesa, la xirivia, la remolatxa, una mica de pell de taronja ratllada i el segon pa torrat. 
Anar al contingut