Hamburguesa de pollastre i envinagrats
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El pa és un aliment molt complet que s'ha de prendre diàriament en quantitats moderades.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
60 g sucre morè
50 g molla pa
150 ml vinagre de poma
30 ml nata
3 contracuixes de pollastre sense ossos ni pells
1 ou (només en fem servir el rovell)
1 gra d'all
1 dit de gingebre
3 culleradetes chat massala
1 remolatxa
1 xirivia
4 pans ceba
1 taronja
Romaní
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Preparem els envinagrats. Posem un pot al foc amb 150 ml de vinagre de poma, 60 g de sucre morè i 5 g de sal. Ho dissolem.
- Hi afegim un branquilló de romaní i un twist de taronja. Ho tapem, ho apartem del foc i ho deixem temperar.
- Pelem i ratllem una xirivia i la posem en una carmanyola. Pelem i tallem a rodelles molt fines una remolatxa. La posem en una altra carmanyola.
- Cobrim la primera carmanyola amb la meitat de l'envinagrat fins a cobrir la xirivia. Amb l'altra meitat, cobrim la segona carmanyola amb la remolatxa. Ho deixem reposar 4 hores.
- En un got batedor, hi ratllem 1 dit de gingebre, 50 g de molla de pa, 30 ml de nata, 1 rovell d'ou, 1 gra d'all pelat, 3 culleradetes de chat massala, sal i pebre. Ho turbinem.
- Tallem les contracuixes de pollastre ben menudes.
- Cobrim el pollastre amb la salsa especiada i ho integrem fins que quedi ben amarat. Ho tapem amb un plat i ho deixem una hora a la nevera.
- Agafem la carn i amb un tallapastes fem l'hamburguesa. A sota del plat hi tirem abans un raig d'oli.
- Coem l'hamburguesa a foc mitjà, que no se'ns cremi per fora i quedi crua per dins.
- Tallem el pa per la meitat i el torrem a la mateixa paella on hem fet l'hamburguesa.
- Traiem la xirivia i la remolatxa de les carmanyoles. Les eixuguem amb paper absorbent.
- Emplatem. Primer el pa torrat, l'hamburguesa, la xirivia, la remolatxa, una mica de pell de taronja ratllada i el segon pa torrat.