Hamburguesa de salmó amb cuscús de coliflor i romanesco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Panda Gay
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol, Sant Pol de Mar (Maresme)
- Dieta: Per a embarassades
- Informació nutricional -Obre
El romanesco és una hortalissa de la família de les coliflors, característica dels mesos freds, i destaca per ser de les menys flatulentes i de les més riques en vitamina c del grup.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 500 g de llom de salmó sense pell ni espines
- 10 ml d'oli de sèsam
- 1 coliflor
- 1 romanesco
- 50 ml d'oli de gira-sol
- 20 g de mantega
- 15 g de pa ratllat
- 100 ml de soja líquida
- 25 g de mel
- 30 g de rúcula
- Gingebre
- Sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, fem el cuscús de romanesco i coliflor. En un bol, ratllem amb un microplane el romanesco i la coliflor amb sal, una mica d'oli i pebre. Ho tapem amb paper film.
Fem el mateix amb la coliflor: la ratllem, hi posem sal i pebre, una mica d'oli. La tapem amb paper film. Coem al microones, els 2 bols, el del romanesco i el de la coliflor. 1 minut a temperatura màxima. Posem a reduir la soja en un cassó. Hi afegim també la mel i la resta d'oli de sèsam. Que ens quedi un xarop. 2 minuts.
Per fer l'hamburguesa, en cru, piquem el salmó, sense espina ni pell, en un robot de picar. Hi afegim la meitat de l'oli de sèsam, el gingebre, sal i pebre, i una mica de pa ratllat per a compactar. Muntem les hamburgueses amb un motllo, cada una de 130 grams. Les reservem.
Marquem l'hamburguesa en una paella. Amb el foc fort, perquè es faci per fora i quedi rosat l'interior.
Emplatem l'hamburguesa i hi posem per sobre uns brots de rúcula. Ho salsegem amb la reducció de soja i ho acompanyem amb el cuscús de romanesco i coliflor.
Fem el mateix amb la coliflor: la ratllem, hi posem sal i pebre, una mica d'oli. La tapem amb paper film. Coem al microones, els 2 bols, el del romanesco i el de la coliflor. 1 minut a temperatura màxima. Posem a reduir la soja en un cassó. Hi afegim també la mel i la resta d'oli de sèsam. Que ens quedi un xarop. 2 minuts.
Per fer l'hamburguesa, en cru, piquem el salmó, sense espina ni pell, en un robot de picar. Hi afegim la meitat de l'oli de sèsam, el gingebre, sal i pebre, i una mica de pa ratllat per a compactar. Muntem les hamburgueses amb un motllo, cada una de 130 grams. Les reservem.
Marquem l'hamburguesa en una paella. Amb el foc fort, perquè es faci per fora i quedi rosat l'interior.
Emplatem l'hamburguesa i hi posem per sobre uns brots de rúcula. Ho salsegem amb la reducció de soja i ho acompanyem amb el cuscús de romanesco i coliflor.