Hamburguesa de tofu amb quinoa, verdures i curri

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Núria Arnau (empresària de Bell-lloc d'Urgell)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a l'hamburguesa:
  • 250 g de tofu fresc
  • 50 g de quinoa real
  • 1 ceba
  • 1 carxofa
  • 2 o 3 ceps grossos
  • 2 cullerades de tomàquet en conserva cuit
  • un polsim de curri
  • un polsim de comí
  • sal i pebre mòlt
  • 4 o 5 cullerades de segó de civada
  • oli d'oliva verge
  • Per a la salsa de tomàquet:
  • 8 cullerades de tomàquet en conserva cuit
  • un rajolí de mel
  • oli
  • Per al muntatge de l'hamburguesa:
  • 4 panets mini
  • 4 rodanxes de formatge de cabra
  • sèsam negre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la quinoa en un cassó amb 100ml d'aigua (el doble d'aigua que de quinoa) i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Passat aquest temps, retireu-la del foc, coleu-la, passeu-la per aigua freda i reserveu-la en un bol.

A continuació, esmicoleu el tofu amb una forquilla fins que no en quedin bocins grossos i reserveu-lo.

Tot seguit, sofregiu la ceba, tallada molt petita, en una paella amb un rajolí d'oli, a foc lent. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el cor de carxofa tallat molt finet i els ceps trossejats i deixeu-ho daurar tot junt a foc suau durant 15 minuts, remenant-ho de tant en tant. Després, poseu-hi dues cullerades del tomàquet en conserva, salpebreu-ho, doneu-hi un parell de voltes, retireu-ho del foc, afegiu-ho al bol de la quinoa juntament amb el tofu esmicolat, el segó de civada, el curri i el comí i barregeu-ho tot bé. Quan la massa estigui ben barrejada, feu 8 mini hamburgueses amb les mans i fregiu-les en una paella amb una mica d'oli durant un parell de minuts per cada cara.

Per fer la salsa de tomàquet, poseu el tomàquet en conserva en una paella amb un rajolí d'oli, afegiu-hi la mel, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant un parell de minuts.

Finalment, obriu els panets d'hamburguesa pel mig amb un ganivet i torreu-los una mica en una planxa.

I ja per acabar, poseu sobre la part de sota del panet una rodanxa de formatge de cabra, una mini hamburguesa, una mica de salsa de tomàquet, un polsim de sèsam negre, tapeu-ho amb l'altra part del panet i claveu-hi un escuradents perquè no es desmunti.
Anar al contingut