Hamburguesa de vaca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de vaca vella madurada es d'aroma intens, tendra, sucosa i gustosa, és a més molt rica en proteïnes completes, vitamines del grup B i ferroAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 400 g carn picada de vaca vella
- 300 g farina
- 150 ml llet
- 120 g mozzarella
- 25 g mantega
- 7 g llevat fresc
- 5 cogombrets
- 3 cullerades ceba fregida
- 2 rovells d'ou
- 1 tomàquet morat
- 1 polsim de sal
- Fulles cabdell
- Sèsam blanc
- Oli OVE
- Sal
- Pebre
- Mostassa
PREPARACIÓ
- Posem un pot al foc amb 25 g de mantega. La fonem.
- Afegim al pot de la mantega 150 ml de llet.
- Separem els rovells de les clares de 2 ous. Guardem les clares per a una altra preparació i posem els rovells en un bol.
- Blanquegem els rovells.
- En un altre bol tamisem 300 g de farina.
- Posem al pot de la mantega i de la llet 7 g de llevat fresc. Ho integrem.
- Aboquem aquest pot al bol on tenim la farina. Ho barregem. Un cop que comenci a integrar-se hi afegim els rovells muntats i continuem pastant.
- Afegim a la massa 3 cullerades de ceba fregida. Ho barregem tot.
- Posem una mica d'oli a la massa, la tapem amb un drap humiti la deixem reposar durant 2 hores.
- Afegim al pastó reposat una mica de sal.
- Ens posem una mica d'oli a les mans i pastem novament.
- Dividim la massa en 4 porcions.
- Posem les boles en una safata de forn. Posem les boles al forn, preferiblement que tingui humitat, per exemple, a través d'un got amb aigua bullint, i les deixem llevar 1 hora més.
- Traiem les boles del forn i les pintem amb una mica de llet.
- Enfornem les boles a 220 ºC, durant 15 minuts.
- Barregem 400 g de vaca vella amb una mica de sal i pebre.
- Tallem 120 g de mozzarella. La barregem amb la carn.
- Fem 4 boles amb la carn picada amb mozarella i els hi donem forma d'hamburguesa.
- Tallem un tomàquet morat a rodelles.
- Fem les hamburgueses a la planxa.
- Tallem el pa. Hi posem una mica de mostassa.
- Tallem unes fulles de cabdells i les posem al pa sobre la mostassa.
- Un cop feta l'hamburguesa, la posem entre pa i pa i llesta!!