Hamburguesa de vaca

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de vaca vella madurada es d'aroma intens, tendra, sucosa i gustosa, és a més molt rica en proteïnes completes, vitamines del grup B i ferroAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 400 g carn picada de vaca vella
  • 300 g farina
  • 150 ml  llet
  • 120 g mozzarella
  • 25 g mantega
  • 7 g llevat fresc
  • 5 cogombrets
  • 3 cullerades ceba fregida
  • 2 rovells d'ou
  • 1 tomàquet morat
  • 1 polsim de sal
  • Fulles cabdell
  • Sèsam blanc
  • Oli OVE
  • Sal
  • Pebre
  • Mostassa

PREPARACIÓ

  1. Posem un pot al foc amb 25 g de mantega. La fonem.
  2. Afegim al pot de la mantega 150 ml de llet.
  3. Separem els rovells de les clares de 2 ous. Guardem les clares per a una altra preparació i posem els rovells en un bol.
  4. Blanquegem els rovells.
  5. En un altre bol tamisem 300 g de farina.
  6. Posem al pot de la mantega i de la llet 7 g de llevat fresc. Ho integrem.
  7. Aboquem aquest pot al bol on tenim la farina. Ho barregem. Un cop que comenci a integrar-se hi afegim els rovells muntats i continuem pastant.
  8. Afegim a la massa 3 cullerades de ceba fregida. Ho barregem tot.
  9. Posem una mica d'oli a la massa, la tapem amb un drap humiti la deixem reposar durant 2 hores.
  10. Afegim al pastó reposat una mica de sal.
  11. Ens posem una mica d'oli a  les mans i pastem novament.
  12. Dividim la massa en 4 porcions.
  13. Posem les boles en una safata de forn. Posem les boles al forn, preferiblement que tingui humitat, per exemple, a través d'un got amb aigua bullint,  i les deixem llevar 1 hora més.
  14. Traiem les boles del forn i les pintem amb una mica de llet.
  15. Enfornem les boles a 220 ºC, durant 15 minuts.
  16. Barregem 400 g de vaca vella amb una mica de sal i pebre.
  17. Tallem 120 g de mozzarella. La barregem amb la carn.
  18. Fem 4 boles amb la carn picada amb mozarella i els hi donem forma d'hamburguesa.
  19. Tallem un tomàquet morat a rodelles.
  20. Fem les hamburgueses a la planxa.
  21. Tallem el pa. Hi posem una mica de mostassa.
  22. Tallem unes fulles de cabdells i les posem al pa sobre la mostassa.
  23. Un cop feta l'hamburguesa, la posem entre pa i pa i llesta!!
Anar al contingut