Hamburguesa vegetal

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas i Carla Zaplana
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La quinoa és un cereal, ric en hidrats de carboni d'absorció lenta, i que no conté gluten, així que és apta per a celíacs.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 pastanagues

    1 remolatxa

    1 cogombre

    un grapat d'espinacs

    1 ceba

    50 g de quinoa

    150 g d'aigua mineral

    1 cullerada de llavors de sèsam


    1 cullerada de llavors de xia

    1 cullerada d'orenga fresca

    2 cullerades d'oli de coco


    1 all

    pebre negre

    sal

    quètxup

    4 panets d'hamburguesa

PREPARACIÓ

1- Remullem la quinoa abans de cuinar-la. La bullim en 150 g  d'aigua, uns 8'. Passat aquest temps, apaguem el foc i la deixem que acabi d'absorbir tota l'aigua.

      2- Escalfem dues cullerades d'oli de coco en una paella i hi enrossim la ceba picada durant uns 5 minuts. Quan la tinguem feta, la colem i la  reservem.

     3- Rentem les pastanagues i el cogombre. En traiem les puntes, ho tallem a trossos i ho liqüe

     4- Agafem un all i el piquem ben petit sense el germinat interior.

    5- Posem en un bol gros la polpa del suc, la quinoa, una cullerada de llavors de xia, una cullerada de llavors de sèsam, la ceba enrossida, una cullerada d'orenga fresca, l'all picat, pebre, sal i barregem fins que obtinguem una massa homogènia i eixuta.

    6- Agafem una part de la massa i la treballem amb les mans per obtenir la forma d'hamburguesa. Un cop les tinguem totes amb la forma desitjada, les posem a la paella (o al grill o a la planxa), fins que siguin rosses a banda i banda.

   7- Per servir, obrim un panet, hi posem una hamburguesa, ho guarnim per damunt amb herbes fresques com alfàbrega o orenga, i tanquem el panet. Qui vulgui, s'hi pot posar una mica de quètxup. El suc de la polpa el posem dins una copa per acompanyar el plat.

 

Anar al contingut