Hamburguesa vegetal

INGREDIENTS

  • 350 g de cigrons cuits  

    40 g d'arròs cuit 

    4 0g flocs de civada  

    4 xampinyons 

    1 ceba 

    1 gra d'all 

    Unes fulles d'alfàbrega fresca 

    Pa d'hamburguesa 

    Unes fulles verdes d'enciam 

    1 tomàquet 

    Maonesa  

    Oli d'oliva verge extra 

    Curri en pols  

    Orenga  

    Sal, pebre 

PREPARACIÓ

  1. Renteu els cigrons sota l'aixeta i els poseu en un vol alt. 
  2. Peleu i piqueu l'all i la ceba. Sofregiu-ho en una paella amb un raig d'oli. 
  3. Mentrestant, renteu i trinxeu els bolets. 
  4. Afegiu-los a la paella, remeneu-ho tot plegat i deixeu-ho sofregir fins que quedi reduït. Poseu sal i pebre. 
  5. Un cop cuit, deixeu-ho refredar. 
  6. Barregeu al recipient dels cigrons, l'arròs, els flocs de civada. Poseu les fulles d'alfàbrega, l'orenga, i tritureu-ho tot plegat amb un braç elèctric fins fer-ne una pasta. Poseu-la a punt de sal i pebre. 
  7. Poseu aquesta pasta rústica en un vol i afegiu el sofregit de xampinyons. Acabeu-ho de treballar amb una forquilla. 
  8. Feu-ne boles amb les mans i aixafeu-les una mica donant-li forma d'hamburgueses no gaire grans (1 cm de gruix aproximadament). Deixeu-les refredar o que prenguin cos durant uns minuts.  
  9. Passeu-les per farina i espolvoregeu-les per treure l'excés.  
  10. Aneu-les posant en una safata, sobre un paper alimentari perquè no s'enganxin. 
  11. Renteu l'enciam i el tomàquet i talleu-lo a rodanxes. 
  12. Torreu el pa d'hamburguesa en una paella.   
  13. Feu les hamburgueses seguidament amb un fil d'oli i daureu-les durant 2 minuts a foc viu, pels dos costats. 
  14. Munteu l'hamburguesa amb el pa, el tomàquet, sal, unes fulles d'enciam, l'hamburguesa al damunt i una culleradeta de maonesa. 
Anar al contingut