Hamburguesa vegetal
- Programa: Manduka
- Cuina: Paula Alòs
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
350 g de cigrons cuits
40 g d'arròs cuit
4 0g flocs de civada
4 xampinyons
1 ceba
1 gra d'all
Unes fulles d'alfàbrega fresca
Pa d'hamburguesa
Unes fulles verdes d'enciam
1 tomàquet
Maonesa
Oli d'oliva verge extra
Curri en pols
Orenga
Sal, pebre
PREPARACIÓ
- Renteu els cigrons sota l'aixeta i els poseu en un vol alt.
- Peleu i piqueu l'all i la ceba. Sofregiu-ho en una paella amb un raig d'oli.
- Mentrestant, renteu i trinxeu els bolets.
- Afegiu-los a la paella, remeneu-ho tot plegat i deixeu-ho sofregir fins que quedi reduït. Poseu sal i pebre.
- Un cop cuit, deixeu-ho refredar.
- Barregeu al recipient dels cigrons, l'arròs, els flocs de civada. Poseu les fulles d'alfàbrega, l'orenga, i tritureu-ho tot plegat amb un braç elèctric fins fer-ne una pasta. Poseu-la a punt de sal i pebre.
- Poseu aquesta pasta rústica en un vol i afegiu el sofregit de xampinyons. Acabeu-ho de treballar amb una forquilla.
- Feu-ne boles amb les mans i aixafeu-les una mica donant-li forma d'hamburgueses no gaire grans (1 cm de gruix aproximadament). Deixeu-les refredar o que prenguin cos durant uns minuts.
- Passeu-les per farina i espolvoregeu-les per treure l'excés.
- Aneu-les posant en una safata, sobre un paper alimentari perquè no s'enganxin.
- Renteu l'enciam i el tomàquet i talleu-lo a rodanxes.
- Torreu el pa d'hamburguesa en una paella.
- Feu les hamburgueses seguidament amb un fil d'oli i daureu-les durant 2 minuts a foc viu, pels dos costats.
- Munteu l'hamburguesa amb el pa, el tomàquet, sal, unes fulles d'enciam, l'hamburguesa al damunt i una culleradeta de maonesa.