Huevos chimbos (Ous en almívar) - Maracaibo, Veneçuela
- Programa: Karakia
- Cuina: Gleysi Garcia Adrianza, l'Hospitalet de Llobregat
- Dificultat: Alta
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
INGREDIENTS
- 1 dotzena d'ous
- 3 tasses d'aigua
- 2 tasses de sucre
- 1 canó de canyella
- rom añejo
- oli de gira-sol
- palla per coure els ous
PREPARACIÓ
Poseu una cassola ben ampla al foc amb un parell de dits d'aigua. Poseu-hi un bon tou de palla a dins, tapeu-la i deixeu que es vagi escalfant.
Per anar avançant, prepareu un almívar posant tres tasses d'aigua en una altra cassola, que es vagi escalfant. Quan gairebé estigui a punt d'arrencar el bull, afegiu-hi un parell de tasses de sucre i un canó de canyella. Remeneu-ho perquè el sucre es desfaci una mica i deixeu-ho al foc perquè l'almívar vagi agafant una mica de consistència. Un cop el tingueu a punt, retireu la cassola del foc.
Obriu els ous amb l'ajuda d'un ganivet, procurant obrir-ne les closques a uns dos terços de la seva mida. Separeu les clares del rovells; només utilitzarem els rovells, les clares les podeu guardar a la nevera per a qualsevol altra preparació. Reserveu la part més gran de les closques.
Poseu els rovells en un bol i bateu-los fins que quedin ben cremosos, com una maionesa.
Renteu bé les closques per dintre, assequeu-les i pinteu-les amb una mica d'oli de gira-sol (l'oli d'oliva deixaria un regust que no interessa)
Ompliu cada closca amb la crema dels rovells batuts. Que quedin plenes fins a la meitat.
Aneu col·locant cada closca plena sobre el llit de palla de la cassola. Veureu que de seguida comencen a pujar. Tapeu la cassola i en uns 5-7 minuts els rovells hauran pujat, com un suflé. Per comprovar-ne el punt de cocció, punxeu-los amb un escuradents. Si surt net, els rovells ja són al punt.
Un cop cuits, retireu-los de la palla i, amb molt de compte, buideu-los de la closca i poseu-los dins la cassola de l'almívar, que ja tindreu al foc. Afegiu-hi un bon raig de rom i deixeu-ho un parell de minuts al foc, que l'alcohol s'evapori, i ja els podreu posar al bol de servir.
Nota:
És important que, quan pinteu amb oli les closques, el pinzell vagi en sentit vertical. Això farà que l'oli deixi una mena de "camí" perquè el rovell batut pugi, com si fos un suflé. Si passeu el pinzell en sentit horitzontal, els rovells no pujarien.
Si se us trenquen malament les closques, no patiu. Podeu utilitzar un got o una tassa com a motlle per als rovells i seguir el mateix procediment que amb les closques.
Per anar avançant, prepareu un almívar posant tres tasses d'aigua en una altra cassola, que es vagi escalfant. Quan gairebé estigui a punt d'arrencar el bull, afegiu-hi un parell de tasses de sucre i un canó de canyella. Remeneu-ho perquè el sucre es desfaci una mica i deixeu-ho al foc perquè l'almívar vagi agafant una mica de consistència. Un cop el tingueu a punt, retireu la cassola del foc.
Obriu els ous amb l'ajuda d'un ganivet, procurant obrir-ne les closques a uns dos terços de la seva mida. Separeu les clares del rovells; només utilitzarem els rovells, les clares les podeu guardar a la nevera per a qualsevol altra preparació. Reserveu la part més gran de les closques.
Poseu els rovells en un bol i bateu-los fins que quedin ben cremosos, com una maionesa.
Renteu bé les closques per dintre, assequeu-les i pinteu-les amb una mica d'oli de gira-sol (l'oli d'oliva deixaria un regust que no interessa)
Ompliu cada closca amb la crema dels rovells batuts. Que quedin plenes fins a la meitat.
Aneu col·locant cada closca plena sobre el llit de palla de la cassola. Veureu que de seguida comencen a pujar. Tapeu la cassola i en uns 5-7 minuts els rovells hauran pujat, com un suflé. Per comprovar-ne el punt de cocció, punxeu-los amb un escuradents. Si surt net, els rovells ja són al punt.
Un cop cuits, retireu-los de la palla i, amb molt de compte, buideu-los de la closca i poseu-los dins la cassola de l'almívar, que ja tindreu al foc. Afegiu-hi un bon raig de rom i deixeu-ho un parell de minuts al foc, que l'alcohol s'evapori, i ja els podreu posar al bol de servir.
Nota:
És important que, quan pinteu amb oli les closques, el pinzell vagi en sentit vertical. Això farà que l'oli deixi una mena de "camí" perquè el rovell batut pugi, com si fos un suflé. Si passeu el pinzell en sentit horitzontal, els rovells no pujarien.
Si se us trenquen malament les closques, no patiu. Podeu utilitzar un got o una tassa com a motlle per als rovells i seguir el mateix procediment que amb les closques.