Hummus amb refregit d'alls tendres
INGREDIENTS
Per a l'hummus
300 g cigrons cuits
1 cm aprox de gingebre pelat
Oli d'oliva verge extra
1/2 cullaradeta de comí
2 grans d'all
1 llima
Pel refregit
1 bitxo sec
Oli d'oliva verge extra
2 cm aprox. de gingegre pelat
1 escorça de canyella
3 alls tendres
Torradetes per acompanyar
PREPARACIÓ
- Posem en un got batedor 300 g de cigrons cuits. Pelem i ratllem un gra d'all. Ratllem un centímetre de gingebre (ja pelat) i la pell d'una llima. Ho afegim tot al got. També hi posarem el suc d'una llima, un raig d'oli d'oliva verge extra, sal i mitja culleradeta de comí. Turbinem i reservem. No cal posar un ingredient tradicional de l'hummus: la tahina.
- Posem una paella al foc i mentre s'escalfa pelem i laminem 2 grans d'all. Agafem el bitxo, el buidem de llavors i el tallem en rodanxes gruixudes. La quantitat de bitxo depèn de si us agrada molt o poc el picant, però mai ha de tapar el sabor dels altres ingredients. Posem una mica d'oli a la paella i hi aboquem l'all i el bitxo. Ho sofregim, vigilant que no es cremi.
- Tallem a juliana molt fina tres alls tendres ja pelats. Els reservem. Tallem una mica de gingebre. Ho afegim tot junt a la paella on hem començat a fer el sofregit i hi afegirem una escorça de canyella. Ho deixem a foc suau durant un parell de minuts.
- Per emplatar, posarem l'hummus en un plat o en una safata, l'estirarem amb una cullera i per sobre ho cobrirem amb el sofregit d'alls tendres. Ho podeu acompanyar amb unes torradetes.