Hummus d'ametlla salada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Actualment els cigrons es consideren un aliment amb proteïna completa; només els falta una mica d'un dels aminoàcids essencials, que segur que es completarà amb els altres ingredients.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
200 g cigrons (en sec)
200 g ametlla fregida salada
60 g olives mortes
3 g comí molt
2 grans d'all confitats
1 llima
Pebre vermell fumat dolç
Julivert
Pans cruixents
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Després de tenir en remull durant tot un dia 200 g de cigrons, els escorrem.
- Posem aigua en una olla a pressió i quan bulli hi posem els cigrons escorreguts. Tapem l'olla i deixem que bullin 25 minuts. Després reposaran 2 hores.
- Traiem els cigrons amb una aranya i els reservem.
- Triturem 200 g d'ametlles fregides salades en un got americà.
- Afegim al got batedor 3 g de comí molt, pebre negre, sal, el suc d'una llima, 1 raig d'oli OVE, 2 grans d'all confitats en oli i 60 g d'olives mortes sense pinyol (en reservem algunes per a l'emplatat). Turbinem la barreja fins a obtenir una textura densa. Hi anirem afegint aigua de la cocció dels cigrons fins a obtenir la textura de crema que volem.
- Emplatem en un bol l'hummus i per sobre hi posem oli d'oliva, pebre vermell fumat dolç, olives mortes, julivert picat i torradetes cruixents.