Hummus d'ametlla salada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Actualment els cigrons es consideren un aliment amb proteïna completa; només els falta una mica d'un dels aminoàcids essencials, que segur que es completarà amb els altres ingredients.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g cigrons (en sec)  

    200 g ametlla fregida salada  

    60 g olives mortes  

    3 g comí molt  

    2 grans d'all confitats   

    1 llima  

    Pebre vermell fumat dolç  

    Julivert  

    Pans cruixents  

    Oli OVE  

    Pebre negre  

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Després de tenir en remull durant tot un dia 200 g de cigrons, els escorrem.  
  2. Posem aigua en una olla a pressió i quan bulli hi posem els cigrons escorreguts. Tapem l'olla i deixem que bullin 25 minuts. Després reposaran 2 hores.  
  3. Traiem els cigrons amb una aranya i els reservem.  
  4. Triturem 200 g d'ametlles fregides salades en un got americà.  
  5. Afegim al got batedor 3 g de comí molt, pebre negre, sal, el suc d'una llima, 1 raig d'oli OVE, 2 grans d'all confitats en oli i 60 g d'olives mortes sense pinyol (en reservem algunes per a l'emplatat). Turbinem la barreja fins a obtenir una textura densa. Hi anirem afegint aigua de la cocció dels cigrons fins a obtenir la textura de crema que volem.  
  6. Emplatem en un bol l'hummus i per sobre hi posem oli d'oliva, pebre vermell fumat dolç, olives mortes, julivert picat i torradetes cruixents.  
Anar al contingut