Hummus de fava
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les faves seques són molt diferents a les faves tendres, mentre les tendres s'assemblen més a una verdura, lleugeres i riques en vitamines i minerals, les segues són energètiques, molt riques en hidrats de carboni i fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
200 g faves seques
- 100 g tahina
- 2 cebes Reca
- 150 g botifarra del perol
- 150 g cansalada curada
- Midó de blat de moro
- Torrades de pa sard
- Menta
- Oli OVE
- Sal
- Pebre negre
PREPARACIÓ
- Posem 200 g de faves seques en un recipient, les cobrim d'aigua i les deixem hidratant 24 hores a la nevera.
- Passat aquest temps, les escorrem i les posem en una olladepressió, amb menta i ben cobertes d'aigua. Les bullim 15' i les deixem reposar 10'.
- Posem les faves cuites i escorregudes en un got batedor. Hi afegim 100 g de tahina, sal, pebre negre i oli d'oliva verge extra. Ho turbinem fins que aconseguim la textura que volem.
- Pelem i tallem 2 cebes Reca, a rodelles grosses. Les enfarinem amb midó de blat de moro, i les fregim en oli ben calent. Les reservem en paper absorbent fins que hagin expulsat l'oli sobrer. Les enfornem a 100º durant 30 minuts i, un cop deshidratades, les passem a una picadora. Les reservem amb una mica d'escates de sal i ho barregem fins que tinguem la nostra sal de ceba.
- Pelem i tallem la botifarra del perol a dauets. Tallem també la cansalada curada i ho fregim conjuntament en una paella sense oli.
- Emplatem l'hummus de fava, hi afegim els dauets de botifarra i cansalada per damunt, hi empolsinem la sal de ceba i ho acabem amb una mica de menta. Ho acompanyem amb torrades de pa sard.