Hummus de llenties
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Ivan Surinder
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
INGREDIENTS
- Llenties Channa Dal (275 g)
- Aigua de la cocció (825 cl.)
- Oli de gira-sol
- Sal
- Cúrcuma
- Sèsam blanc
- Pebre blanc
- Comí torrat (si no en trobem de torrat el podem torrar en una paella).
- Oli de xile verd
- Ceba vermella
- Cibulet picat
- Aigua
- Chat masala (sal fumada)
PREPARACIÓ
- Posem a coure les llenties en una olla. Per fer-ho, hi ficarem 825 cl d'aigua, cúrcuma, sal i oli de gira-sol, i hi abocarem les llenties. Ha de bullir tot a foc més aviat baix. Amb uns 40-50 minuts n'hi ha prou per coure les llenties.
- Retirem les llenties i les posem en un got de batedora. Hi afegim una mica d'aigua de cocció i ho triturem tot amb la batedora fins aconseguir una textura molt fina.
- Posem la barreja en un bol i hi afegim una mica de ceba crua picada molt fina, una mica de cibulet picat i ho barregem tot.
- Li afegim pebre blanc, sal, chat masala i el comí torrat ben picat en un morter.
- Ho emplatem i ho podem decorar amb herbes: brots de pastanaga, coriandre, ruca...
- Hi posem per sobre una vinagreta.