Hummus de mongeta amb coliflor
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Amb uns bastonets de verdures, és una preparació molt rica en nutrients: en destaquen els hidrats de carboni, els greixos saludables i la fibra que contéAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
220 g de mongeta del ganxet seca
50 g d'ametlla marcona crua pelada
50 g de nous
1/2 coliflor groga
1 raig de vinagre de xerès
1 cullerada sopera de comí
Nou moscada
Julivert
Torradetes de pa
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- En un recipient posem 220 grams de mongetes del ganxet i les cobrim amb aigua mineral.
- En un altre recipient, posem 50 grams d'ametlles marcona i 40 grams de nous. Les cobrim amb aigua, tapem els recipients i els fiquem a la nevera 12 hores.
- En una olla de pressió afegim les mongetes ja hidratades amb l'aigua del remull. Cobrim fins a tres dits per sobre de les mongetes, tapem l'olla i ho coem 30 minuts a foc lent a partir del moment que l'olla xiuli. Passats els 30 minuts tanquem el foc i ho deixem reposar dues hores.
- Colem les ametlles i les nous ja hidratades i les posem en un got batedor. Hi afegim una mica de suc de la cocció de les mongetes i ho turbinem fins que n'obtinguem una pasta.
- En un got batedor més gran posem la pasta de nous i ametlles, les mongetes del ganxet colades, oli OVE, pebre negre, 1 cullerada sopera de comí, hi ratllem una mica de nou moscada i cinc grams de sal. Ho turbinem fins que n'obtinguem una pasta homogènia. En aquest punt hi afegim un raig de vinagre de xerès, ho turbinem de nou i ho reservem.
- Farem un caviar de coliflor. Primer separem els arbrets de mitja coliflor groga i els ratllem en un bol. Hi afegim una mica de sal i ho integrem tot.
- En un morter piquem deu grams de nous i, un cop picades, les afegim al bol amb la coliflor ratllada. Acabem el caviar de coliflor amb una mica de pebre negre molt i barrejant-ho bé.
- En un bol de presentació, hi posem l'hummus de mongeta del ganxet amb una mica de comí en pols i oli d'oliva verge extra. Hi afegim caviar de coliflor per sobre.
- Piquem amb un ganivet unes quantes fulles de julivert i les afegim a l'hummus. Ho acompanyem d'unes torradetes de pa.