Hummus d'edamame
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Els llegums ens aporten energia de llarga durada, proteïnes vegetals, fibra i minerals; per això es recomana menjar-ne 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g de cigrons cuits
250 g d'edamame pelat
70 ml d'oli OVE
20 g de tahina
2 endívies
1 pebrot vermell
1 poma Granny Smith
1 llimona
1 gra d'all
Sèsam torrat
Comí
Aigua
Sal
PREPARACIÓ
- Posem una olla al foc amb aigua i la portem a ebullició. Quan bulli, hi afegim 250 g d'edamames congelats i els escaldem un minut.
- Traiem els edamames de l'olla i els reservem en un bol perquè es temperin.
- Traiem les llavors d'un pebrot vermell i el tallem a tires d'un dit de gruix. Reservem les tires de pebrot en un bol de presentació.
- Agafem una poma Granny Smith i també la tallem a tires d'un dit de gruix. La reservem en un altre bol de presentació.
- Desfullem un parell d'endívies i les reservem també en un tercer bol de presentació.
- Escorrem 250 g de cigrons cuits i els netegem sota un raig d'aigua freda. Els posem al got del batedor.
- Pelem els edamames i anem deixant les mongetes dins del got batedor amb els cigrons. En reservem algunes per a la presentació.
- Afegim al got batedor 20 g de tahina, una mica de sal, el suc de mitja llimona, mig gra d'all, 70 ml d'oli OVE, un raig d'aigua i mitja culleradeta de comí en pols. Ho turbinem fins que tingui textura d'una crema espessa.
- Passem l'hummus a un bol i l'acabem posant-hi per sobre un raig d'oli OVE, les mongetes d'edamame reservades, una mica de sèsam torrat per sobre i una miqueta de comí.
- Ho servim acompanyant dels bols amb les crudités de pebrot, poma i endívies.