Hummus d'edamame

Imatge recepta de Hummus d'edamame
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els llegums ens aporten energia de llarga durada, proteïnes vegetals, fibra i minerals; per això es recomana menjar-ne 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de cigrons cuits  

    250 g d'edamame pelat 

    70 ml d'oli OVE 

    20 g de tahina 

    2 endívies 

    1 pebrot vermell 

    1 poma Granny Smith 

    1 llimona 

    1 gra d'all  

    Sèsam torrat 

    Comí 

    Aigua 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem una olla al foc amb aigua i la portem a ebullició. Quan bulli, hi afegim 250 g d'edamames congelats i els escaldem un minut. 
  2. Traiem els edamames de l'olla i els reservem en un bol perquè es temperin. 
  3. Traiem les llavors d'un pebrot vermell i el tallem a tires d'un dit de gruix. Reservem les tires de pebrot en un bol de presentació. 
  4. Agafem una poma Granny Smith i també la tallem a tires d'un dit de gruix. La reservem en un altre bol de presentació. 
  5. Desfullem un parell d'endívies i les reservem també en un tercer bol de presentació. 
  6. Escorrem 250 g de cigrons cuits i els netegem sota un raig d'aigua freda. Els posem al got del batedor. 
  7. Pelem els edamames i anem deixant les mongetes dins del got batedor amb els cigrons. En reservem algunes per a la presentació. 
  8. Afegim al got batedor 20 g de tahina, una mica de sal, el suc de mitja llimona, mig gra d'all, 70 ml d'oli OVE, un raig d'aigua i mitja culleradeta de comí en pols. Ho turbinem fins que tingui textura d'una crema espessa. 
  9. Passem l'hummus a un bol i l'acabem posant-hi per sobre un raig d'oli OVE,  les mongetes d'edamame reservades, una mica de sèsam torrat per sobre i una miqueta de comí. 
  10. Ho servim acompanyant dels bols amb les crudités de pebrot, poma i endívies. 

 

Anar al contingut