Kokló mimé (Pollastre al forn a l'estil beninès) - Porto-Novo, Benín

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Gladys Migan, Sabadell
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense gluten

INGREDIENTS

  • 1 pollastre
  • gambetes seques en pols
  • all mòlt
  • julivert (fresc o sec)
  • 2 cubs de concentrat de brou
  • gingebre en pols
  • aigua
  • oli

PREPARACIÓ

Poseu el pollastre trossejat dins una cassola i adobeu-lo amb força pols de gambetes seques, all en pols, julivert trinxat, gingebre en pols, un parell de cubs esmicolats de brou concentrat i un raig d'oli. Si teniu curri, i us agrada, també n'hi podeu posar. És qüestió que el pollastre agafi força gust. Deixeu marinar el pollastre dins la cassola tapada una mitja hora i afegiu-hi una mica de concentrat de tomàquet. Molt millor si podeu deixar marinar el pollastre tota una nit, que agafarà molt més gust. Si teniu pressa, amb mitja hora de tenir-lo en adob ja el podeu cuinar.
Preescalfeu el forn a 200º.
Poseu la cassola del pollastre al foc i afegiu-hi un bon raig d'aigua, que bulli amb força durant uns minuts. Després, poseu els trossos de pollastre a la safata del forn i que hi cogui uns 15-20 minuts.
Podeu servir aquest pollastre acompanyat d'ami'ó, una mena de polenta beninesa (vegeu-ne recepta a part), i un sofregit de ceba i tomàquet en un bol a banda. Així cadascú se'n posarà a la mida del seu gust.
 
Nota:
Aquest plat de pollastre sovint agafa el nom de l'acompanyament i se'n sol dir directament ami'ó.
 
Anar al contingut