Una de les patates, la tallem a daus per fer amanida.
Les altres dues patates, les punxem per fer-les al caliu.
Posem en un envàs de vidre apte per a microones la patata a daus i a sobre un plat amb les patates que farem al caliu.
Les posem al microones a màxima potència durant 8 minuts.
Amb les peles de les patates farem xips d'aperitiu, fregint-les amb oli de gira-sol molt calent
Prepararem les salses d'acompanyament.
L'amanida de patates la servirem amb una vinagreta amb mostassa, maionesa (pot ser de pot), ceba tallada petita, fonoll i un rajolí de llima.
Per a les patates al caliu, prèviament salades, prepararem una salsa amb maionesa, xili o pebre vermell i iogurt. Podeu afegir-hi anacards.
També podeu servir les xips o les patates al caliu amb un oli especiat amb pebre vermell, llorer, cardamom, anís estrellat, canyella i sèsam blanc i negre o simplement amb una salsa còctel, barrejant la maionesa amb la sala d'aperitiu que trobeu al súper.