Lasanya amb bolets i botifarra
INGREDIENTS
6 làmines de pasta fresca
500 botifarra fresca
100 g rovellons
60 g formatge de vaca
40 g mantega
50 g farina
500 ml llet fresca
1/2 botifarra del perol
2 cebes de Figueres
2 pastanagues
2 cullerades de ceps en pols
1/2 col setsetmanera
Oli OVE
Vi ranci
Nou moscada
Sal
Farigola
Pebre
PREPARACIÓ
- Comencem fent el farcit de la lasanya. Tallem a brunesa 2 pastanagues pelades i 2 cebes de Figueres petites pelades.
- Posem una cassola al foc amb un bon raig d'oli i hi sofregim ceba i pastanaga. Hi afegim un branquilló de farigola i ho sofregim tot 15 minuts.
- Pelem i esmicolem 500 g de botifarra de sal i pebre i mitja botifarra del perol pelada.
- Afegim les carns esmicolades a la cassola amb una mica de sal i pebre i ho sofregim 5 minuts, fins que la carn canviï de color.
- Traiem la farigola de la cassola i hi afegim un raig de vi ranci.
- Tallem a mida mossegada 100 g de bolets frescos. En aquest cas hi hem posat rovellons, però també servirien unes trompetes de la mort, per exemple. Mentrestant, tallem a juliana molt fina 4 fulles interiors d'una col. Hem fet servir la setsetmanera, però la de paperina també serveix.
- Afegim la col a la cassola.
- Ho integrem i ho coem 10 minuts.
- Mentrestant, comencem a fer una beixamel: posem un pot al foc i hi desfem 40 g de mantega. Un cop desfeta, hi afegim 50 g de farina. Deixem que es torri durant 10 minuts i ho anem remenant. Mentrestant, posem un pot a escalfar amb 500 ml de llet i una olla força grossa amb aigua per a la pasta.
- Afegim nou moscada ratllada a la llet, 3 voltes de pebre blanc i 2 cullerades de ceps en pols. Ho removem amb les varetes.
- Afegim la llet perfumada a la farina torrada i ho integrem fins que tingui textura de beixamel.
- Salem l'aigua que tenim escalfant-se per a la pasta i hi anem posant els fulls de lasanya de dos en dos; és a dir, primer en coem dos, i, un cop cuits, els canviem per dos més. Els fulls cuits els eixuguem amb un drap. En total, en volem 6.
- Agafem un motllo de forn i comencem a muntar la lasanya amb una base de beixamel de bolets, 2 fulls de lasanya per sobre, el farcit, 2 fulls de lasanya més, farcit, lasanya i acabem amb la beixamel i 60 g formatge de vaca semi que ratllem.
- Un cop muntada, portem la lasanya al forn i la gratinem 15 minuts a 200º.