Lasanya de carbassa, gorgonzola, ricotta i salsa d'anet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carolina Ferrer
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    -Obre

    El color ataronjat de la carbassa ens diu que conté betacarotens (els precursors de la vitamina A), nutrients essencials per a la visió, la pell i el bon estat del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 1 kg de carbassa violí
  • 1 paquet de lasanya precuita
  • 350 g de formatge ricotta
  • fulles de sàlvia
  • 120 g de formatge gorgonzola
  • 100 g de mozzarella ratllada
  • 1 c/s d'oli d'oliva verge extra
  • Salsa verda d'anet:
  • Un ramell d'anet
  • 1 tassa de julivert fresc
  • 2 c/s d'oli d'oliva
  • 1 c/s de suc de llimona
  • 1 c/s de pell de llimona ratllada
  • sal marina i pebre negre

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfem el forn a 200ºC. Preparem els fulls de lasanya. En un cassó amb aigua bullint, submergim els fulls de lasanya precuita uns 10' aprox. Si és pasta fresca, uns 7/10 minuts.

Els passem per aigua freda. Ho deixem eixugar damunt de paper absorbent.

Fem la salsa d'anet: piquem el julivert i l'anet. Ratllem la pell de llimona. Posem l'anet, el julivert, l'oli d'oliva, el suc de llimona, la pell de llimona, la sal i el pebre en un bol i ho barregem amb les varetes manuals. Ho reservem.

Per preparar el facit, pelem i tallem la carbassa a làmines fines. Posem la carbassa en un recipient apte per al forn i ho amanim amb oli d'oliva, sal i pebre. Ho posem al forn, fins que es comencin a daurar i estiguin tendres. 20 minuts a 200ºC. Ho reservem.

Posem un parell de fulls en una safata de forn de manera que quedin mig dintre i mig fora de la safata. Retirem la carbassa del forn. Apugem la temperatura a 220ºC.

Farcim els fulls de lasanya amb la ricotta. Al damunt posem 4 làmines de carabassa, 1 fulla de sàlvia i 1 cullerada de gorgonzola.

Dobleguem els fulls de lasanya per fer una mena de sobre. Acabem amb una capa de full de lasanya. Fem tantes capes com ens doni la recepta (en surten un parell). Posem mozzarella pel damunt.

Ho posem al forn durant uns 15 minuts fins que el formatge s'hagi fos i quedi torrat pel damunt.

I per acabar, servim la lasanya sencera i hi fem un tall per la meitat perquè es vegi el formatge fos. Ho servim amb una mica de salsa verda d'anet pel damunt.
Anar al contingut