Lasanya de ceba i cigrons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La combinació de la pasta (cereals) amb els cigrons (llegums) i els làctics fa que aquesta recepta tingui els aminoàcids essencials que l'organisme necessita, així és una bona alternativa per obtenir la proteïna en persones vegetarianes.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
24 plaques de caneló
200 g de cigró cuit
125 g de mató
100 g de rulo de cabra
4 tomacons
2 cebes de Figueres
50 g de farina
50 g de mantega
1 l de llet fresca
250 g de nata
1 gra d'all
1 cullerada de pebre vermell dolç
pebre blanc
un raig de vi blanc sec
julivert
alfàbrega
oli ove
1 fulla de llorer
nou moscada
PREPARACIÓ
- Tallem les cebes a mida ben menuda i les enrossim en una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra i una fulla de llorer.
- Posem a bullir la nata juntament amb la llet. Ho salem.
- Fem un roux posant, en un pot, 50 g de farina i 50 g de mantega. Ha de coure a foc baix, durant 10', sense deixar de remenar i vigilant que no es cremi.
- Quan la ceba estigui feta, hi afegim els tomacons ratllats.
- Afegim la llet amb la nata al roux, i no deixem de remenar fins aconseguir la textura de beixamel. Hi posem sal, pebre blanc i nou moscada. Quan ho tinguem amb la textura que volem, ho retirem del foc i ho filmem a pell amb paper transparent, perquè no s'hi faci crosta.
- Afegim els cigrons al sofregit i remenem.
- Posem una olla grossa amb molta aigua, la tapem i la posem a bullir.
- Pelem un gra d'all, el laminem i el posem en un pot petit amb oli d'oliva verge extra. El fem ballar un minut, just que comenci a canviar de color i el retirem del foc. Hi posem una cullerada de pebre vermell fumat dolç i un raig de vi blanc sec. Ho tornem a escalfar uns segons i ho afegim a la cassola dels cigrons.
- Salem l'aigua on bullirem les plaques de caneló. Perquè no s'enganxin, les posem una a una, en vertical i deixant uns segons entre una i l'altra. Han de bullir durant 5'.
- Esmicolem el mató damunt la cassola dels cigrons i ho remenem tot bé.
- Traiem les plaques de caneló, una a una, i les posem en un bol gros amb aigua i gel, per tallar-ne la cocció.
- Estirem un drap de cuina i hi posem les plaques de caneló, separades entre elles perquè es vagin eixugant.
- Afegim una tercera part de la beixamel a la cassola dels cigrons, ho aixafem i remenem tot bé amb una forquilla. Hi afegim julivert picat i posem el farcit dins una mànega pastissera. Ens ajudarà a repartir-ho millor.
- Agafem una safata d'anar al forn i hi posem beixamel al fons de manera que quedi ben cobert. Damunt, hi posem una capa de làmines de caneló i, damunt d'elles, una capa de farcit. Ho repetim fins a completar la lasanya. L'hem d'acabar amb una capa de làmines de caneló i ho cobrim tot amb beixamel.
- Traiem del congelador formatge de rulo de cabra. El ratllem tot, pell inclosa, el posem damunt la lasanya i ho enfornem a 220º durant 15'.
- Servim afegint unes fulles d'alfàbrega tallada per sobre.