Lasanya de sípia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els musclos destaquen nutricionalment pel seu contingut de iode i de ferro, a més, són un aliment amb poc greix.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 paquet de lasanya
1 sípia neta d'uns 500 g
100 g de mantega
100 g de farina
200 g de fumet de musclos
250 g de musclos
80 g de formatge emmental
una cullerada de tinta
1 l de llet
1 porro
1 pastanaga
2 tomàquets pera
2 g d'all
1 got de vi blanc
alfàbrega fresca
PREPARACIÓ
Posem a bullir la pasta de la lasanya 3 minuts.
Confitem els tomàquets en oli OVE amb un gra d'all i les fulles d'un manat d'alfàbrega fresca.
Passats els tres minuts de cocció, traiem la pasta i li tallem la cocció refredant-la en un bol amb aigua i glaçons. La deixem dins del bol mentre els tomàquets es continuen confitant.
Posem els musclos en una cassola i hi afegim un raig d'oli, el vi, el porro i la pastanaga tallats molt petits.
Esperem que els musclos s'obrin i deixem la cassola tapada.
Per fer una beixamel negra comencem a torrar la farina amb la mantega i la bossa de tinta. Quan el roux estigui fet, hi afegim la llet freda, la sal i la tinta.
Tallem la sípia molt petita i la saltem en una cassola grossa. Hi afegim un gra d'all picat molt petit i apaguem el foc. Hi afegim els musclos, el brou de musclos que ens han fet, els tomàquets confitats i tallats en forma de pètals i la meitat de la beixamel. Ja tenim fet el farcit.
Muntem a la safata dues cullerades de beixamel, una làmina de lasanya, una altra capa de farcit, la corresponent làmina, més farcit, una altra làmina i finalment beixamel per sobre. Ho posem a la part de sota del forn 10 minuts, a 220º. Ho servirem ratllant una mica de formatge emmental i julivert per sobre.