Lasanya d'escalivada
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Les verdures cuites al forn mantenen la majoria de nutrients, tot i que perden part de la vitamina C, que és termolàbil. El pebrot guanya amb licopè i manté la fibra tot i que és de més fàcil digestió.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
12 làmines de pasta de lasanya
- 6 tomàquets pera
- 2 pebrots vermells
- 3 albergínies
- 2 cebes de Figueres
- 1 cabeça d'alls
- Formatge gorgonzola
- 60 g de ceba rossa
- Tàperes en vinagre
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
PREPARACIÓ
- Posem en una safata per al forn un full de paper de forn i, a sobre, les verdures netes: dos pebrots vermells, tres albergínies, sis tomàquets, dues cebes de Figueres i una cabeça d'alls
- Posem el forn a 180º i escalivem les verdures 45 minuts, menys els alls, que els traurem del forn
- Amb les verdures encara calentes, posem els pebrots en un contenidor tancat perquè allà es temperin. D'aquesta manera serà més fàcil pelar-los.
- Pelem la resta de les verdures: les cebes, els tomàquets, les albergínies i, després, els pebrots.
- Posem en un got batedor els tomàquets escalivats i pelats i els alls, que funyim.
- Ho triturem.
- Posem una paella a escalfar i hi aboquem 60 g de ceba rossa feta d'un altre dia.
- Posem a la paella el triturat de tomàquet i all, una mica de pebre negre i sal. Deixem que es cogui set minuts.
- Tallem del llarg els pebrots i les albergínies, i ho reservem. Fem el mateix amb les cebes escalivades
- Afegim un grapat de tàperes a la salsa de tomàquet. Ho integrem i hi apaguem el foc.
- Bullim la pasta de la lasanya segons el temps del fabricant amb aigua abundant i sal.
- Tallem 150 g de formatge gorgonzola.
- Un cop la pasta sigui cuita, la submergim en aigua amb gel per parar-hi la cocció i després l'eixuguem amb un drap de cotó.
- Untem amb oli una safata de forn i hi anem muntant la lasanya. Amb una capa de pasta, una capa d'escalivada, la salsa de tomata i després ho cobrim amb més pasta. Repetim l'operació. Han de quedar dos pisos de farcit i tres de pasta.
- L'últim pis el cobrim amb el formatge tallat a daus i ben escampat.
- Fiquem la lasanya al forn i l'hi deixem 8' a 180º.
- Servim.