Lasanya d'escalivada

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les verdures cuites al forn mantenen la majoria de nutrients, tot i que perden part de la vitamina C, que és termolàbil. El pebrot guanya amb licopè i manté la fibra tot i que és de més fàcil digestió.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 làmines de pasta de lasanya

  • 6 tomàquets pera
  • 2 pebrots vermells
  • 3 albergínies
  • 2 cebes de Figueres
  • 1 cabeça d'alls
  • Formatge gorgonzola
  • 60 g de ceba rossa
  • Tàperes en vinagre
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem en una safata per al forn un full de paper de forn i, a sobre, les verdures netes: dos pebrots vermells, tres albergínies, sis tomàquets, dues cebes de Figueres i una cabeça d'alls 
  2. Posem el forn a 180º i escalivem les verdures 45 minuts, menys els alls, que els traurem del forn   
  3. Amb les verdures encara calentes, posem els pebrots en un contenidor tancat perquè allà es temperin. D'aquesta manera serà més fàcil pelar-los.  
  4. Pelem la resta de les verdures: les cebes, els tomàquets, les albergínies i, després, els pebrots. 
  5. Posem en un got batedor els tomàquets escalivats i pelats i els alls, que funyim. 
  6. Ho triturem.  
  7. Posem una paella a escalfar i hi aboquem 60 g de ceba rossa feta d'un altre dia.  
  8. Posem a la paella el triturat de tomàquet i all, una mica de pebre negre i sal. Deixem que es cogui set minuts. 
  9. Tallem del llarg els pebrots i les albergínies, i ho reservem. Fem el mateix amb les cebes escalivades 
  10. Afegim un grapat de tàperes a la salsa de tomàquet. Ho integrem i hi apaguem el foc. 
  11. Bullim la pasta de la lasanya segons el temps del fabricant amb aigua abundant i sal.  
  12. Tallem 150 g de formatge gorgonzola. 
  13. Un cop la pasta sigui cuita, la submergim en aigua amb gel per parar-hi la cocció i després l'eixuguem amb un drap de cotó. 
  14. Untem amb oli una safata de forn i hi anem muntant la lasanya. Amb una capa de pasta,  una capa d'escalivada, la salsa de tomata i després ho cobrim amb més pasta. Repetim l'operació. Han de quedar dos pisos de farcit i tres de pasta.  
  15. L'últim pis el cobrim amb el formatge tallat a daus i ben escampat.  
  16. Fiquem la lasanya al forn i l'hi deixem 8' a 180º.
  17. Servim.
Anar al contingut