Lau lau (Farcellets hawaians de porc) - Hawaii, Estats Units
- Programa: Karakia
- Cuina: Jordi Canal-Soler, Barcelona
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Per a hipertensos
INGREDIENTS
- carn magra de porc
- costella de porc
- bledes de fulla ben grossa
- fulles de plataner
- aigua
- sal
PREPARACIÓ
Com que les fulles de plataner se solen trobar congelades, descongeleu-les a raig d'aixeta i talleu-les de la mida d'un foli, més o menys. Reserveu-les.
Preescalfeu el forn a temperatura mitjana.
Saleu la carn magra i la costella generosament.
Talleu els tronxos de les bledes i esbandiu bé les fulles perquè no hi quedi gens de terra.
Poseu una mica d'aigua a la base de l'estoig per coure al vapor.
Prepareu els farcellets posant sobre cada fulla de bleda uns quants trossos de magra i costella (tot dependrà de la mida que tinguin). Emboliqueu el tall amb la fulla de bleda i, després, emboliqueu-ho amb la fulla de plataner, com si féssiu un paquet. Lligueu cada paquetet amb fil de cuina i poseu-los dins l'estoig de coure al vapor.
Feu-ho coure al forn durant un parell d'hores.
Els lau lau se solen acompanyar amb una mica de poi (vegeu recepta a part).
Preescalfeu el forn a temperatura mitjana.
Saleu la carn magra i la costella generosament.
Talleu els tronxos de les bledes i esbandiu bé les fulles perquè no hi quedi gens de terra.
Poseu una mica d'aigua a la base de l'estoig per coure al vapor.
Prepareu els farcellets posant sobre cada fulla de bleda uns quants trossos de magra i costella (tot dependrà de la mida que tinguin). Emboliqueu el tall amb la fulla de bleda i, després, emboliqueu-ho amb la fulla de plataner, com si féssiu un paquet. Lligueu cada paquetet amb fil de cuina i poseu-los dins l'estoig de coure al vapor.
Feu-ho coure al forn durant un parell d'hores.
Els lau lau se solen acompanyar amb una mica de poi (vegeu recepta a part).