L'hort
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Roca
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- Per al "salmorejo":
- 10 tomàquets madurs
- 200 g de pa
- 50 cc de vinagre de xerès
- 200 cc d'oli d'oliva
- mig gra d'all
- sal
- Per a la terra:
- 100 g de pa integral
- Per a les verdures:
- cebetes tendres
- naps petits
- remolatxes tendres
- espàrrecs verds
- carabassons petits
- patates petites
- pastanagues petites
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les verdures i talleu-les per la meitat.
Seguidament, escaldeu-les per separat en una olla amb aigua i sal i, després, refredeu-les en un bol amb aigua i gel.
Per fer el "salmorejo", poseu a la Thermomix els tomàquets pelats, l'oli d'oliva, el vinagre de xerès, el gra d'all, el pa i la sal i tritureu-ho.
Per fer la terra, torreu el pa integral, talleu-lo a trossos i tritureu-lo a la Thermomix.
I ja per acabar, emplateu el "salmorejo", poseu-hi les verdures dretes a sobre i guarniu el plat amb la terra.
Seguidament, escaldeu-les per separat en una olla amb aigua i sal i, després, refredeu-les en un bol amb aigua i gel.
Per fer el "salmorejo", poseu a la Thermomix els tomàquets pelats, l'oli d'oliva, el vinagre de xerès, el gra d'all, el pa i la sal i tritureu-ho.
Per fer la terra, torreu el pa integral, talleu-lo a trossos i tritureu-lo a la Thermomix.
I ja per acabar, emplateu el "salmorejo", poseu-hi les verdures dretes a sobre i guarniu el plat amb la terra.