Lingot de xai
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Alta
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El xai és una carn rica en vitamines del grup B, en especial de B12, i en minerals com el fòsfor i el zinc.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 espatlles de xai
300 ml oli OVE
70 ml brandi
15 g mantega
2 albergínies
Romaní fresc
Nou moscada
Llorer
Pebre en gra
Sal
Escates de sal
PREPARACIÓ
- Preparem 2 espatlles de xai. Les salem i les posem en una safata amb una branca de romaní fresc, 2 grans d'all que aixafem, 2 fulles de llorer, pebre en gra aixafat, mitja nou moscada que ratllem, 70 ml de brandi i 300 ml d'oli d'oliva. Tapem la safata i ho enfornem 10 hores a 95º. A mitja cocció, girarem les espatlles.
- Passat el temps, desossem les espatlles i les anirem posant dins d'un motlle. Compactem la terrina i hi posem un pes a sobre que encaixi bé.
- En un recipient hi aboquem el suc de la cocció i ho tapem. Posarem les terrines i el suc de la cocció a la nevera tota la nit.
- Passades les 12 hores, descartem la part sòlida del suc. Aboquem en un pot el suc de la cocció i ho reduïm fins a obtenir la textura de glaça a foc mitjà-alt durant uns 10 minuts. Després hi afegim 15 g de mantega i lliguem la salsa.
- Mentrestant escalfem una paella. Traiem el xai de les terrines i el tallem en 4 talls o lingots.
- Quan la paella és calenta, hi afegim oli i hi marquem els lingots fins que tinguin crosta.
- Enfornem una albergínia que ja teníem cuita durant 4 minuts a 180º.
- Emplatem 1 lingot amb la ració d'albergínia i ho amanim amb la reducció amb mantega, una mica d'oli d'oliva i escates de sal.