Lioneses de moniato amb castanya
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Albert Lorenzo
- Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS
PER A LA PASTA CHOUX:
- 250 ml llet
- 15 g mantega
- 200 g farina
- 5 ous sencers
-
5 g sal
PER A LA CREMA DE MONIATO:
- 300 ml nata
- 2 unitats moniato
- 1 beina vainilla
-
sal
PER AL CRAKELIN:
- 180 g farina
- 180 g sucre morè
- 150 g mantega
PREPARACIÓ
- Posem a coure els moniatos al forn a 170 graus entre 30-50 minuts, depenent de la mida del moniato, en una safata amb una mica d'aigua tapada amb paper d'alumini.
- Un cop cuits els moniatos, preparem la crema amb la nata, la beina de vainilla i la sal, i la triturem amb els moniatos cuits.
- Després preparem la pasta choux, la massa de la lionesa, posant en un cassó la llet, la mantega i la sal a bullir. Sense sucre.
- Quan bull, la retirem del foc i hi afegim de cop la farina, formant una massa en forma de bola. La passem a la màquina, deixem que perdi temperatura i afegim els ous un per un.
- Per fer el crackelin, la massa cruixent de la lionesa, barregem tots els ingredients i un cop feta la massa l'estirem entre dos papers de forn, la tallem i cobrim les lioneses que tenim preparades per coure.
- Les posem al forn a 175 graus durant uns 20-30 minuts, depenent de la mida.
- Quan traiem les lioneses del forn, un cop fredes, les foradem i les omplim amb una màniga pastissera amb la crema de moniato, també freda.
- Reservem a la nevera.
- Abans de servir les lioneses, les muntem amb un cremós de xocolata blanca i acompanyem amb castanyes confitades i alguna decoració de Halloween.