Lioneses de moniato amb castanya

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Albert Lorenzo
  • Dificultat: Mitjana

INGREDIENTS

  • PER A LA PASTA CHOUX:

  • 250 ml llet
  • 15 g mantega
  • 200 g farina
  • 5 ous sencers
  • 5 g sal

    PER A LA CREMA DE MONIATO:

  • 300 ml nata
  • 2 unitats moniato
  • 1 beina vainilla
  • sal

    PER AL CRAKELIN:

  • 180 g farina
  • 180 g sucre morè
  • 150 g mantega

PREPARACIÓ

  1. Posem a coure els moniatos al forn a 170 graus entre 30-50 minuts, depenent de la mida del moniato, en una safata amb una mica d'aigua tapada amb paper d'alumini.
  2. Un cop cuits els moniatos, preparem la crema amb la nata, la beina de vainilla i la sal, i la triturem amb els moniatos cuits.
  3. Després preparem la pasta choux, la massa de la lionesa, posant en un cassó la llet, la mantega i la sal a bullir. Sense sucre.
  4. Quan bull, la retirem del foc i hi afegim de cop la farina, formant una massa en forma de bola. La passem a la màquina, deixem que perdi temperatura i afegim els ous un per un.
  5. Per fer el crackelin, la massa cruixent de la lionesa, barregem tots els ingredients i un cop feta la massa l'estirem entre dos papers de forn, la tallem i cobrim les lioneses que tenim preparades per coure.
  6. Les posem al forn a 175 graus durant uns 20-30 minuts, depenent de la mida.
  7. Quan traiem les lioneses del forn, un cop fredes, les foradem i les omplim amb una màniga pastissera amb la crema de moniato, també freda.
  8. Reservem a la nevera.
  9. Abans de servir les lioneses, les muntem amb un cremós de xocolata blanca i acompanyem amb castanyes confitades i alguna decoració de Halloween.
Anar al contingut