Llagosta amb patates i ou
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El marisc, en general, aporta quantitats considerables de colesterol, tot i que els seus possibles efectes negatius es veuen contrarestats pels greixos poliinsaturats saludables que conté.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 llagosta
2 patates agres
2 ous
1 tomàquet
1/2 ceba vermella
1 gra d'all
Oli
Sal
Brandi
Bitxo fresc
Mantega
PREPARACIÓ
- Posem un pot al foc i hi afegirem un raig d'oli generós. Tallem mitja ceba vermella a brunesa i la posem a enrossir al pot amb oli.
- Mentrestant, tallem una llagosta i en traiem el cap.
- En guardem la cua a la nevera.
- El cap, el partim per la meitat llarga i després el tallem en trossos més petits perquè ens càpiga a l'olla.
- Tallem a bresa un tomàquet madur net.
- Si la ceba ja està enrossida, afegim els talls de cap de la llagosta al pot. També hi afegim un gra d'all i ho enrossim tot.
- Hi afegim el tomàquet tallat i ho coem fins que perdi aigua.
- Hi afegim un raig de brandi i ho flamegem.
- Tallem 3 rodelles d'un bitxo fresc i l'afegim al pot.
- Hi afegim aigua (un dit, aproximadament) i deixem que faci xup-xup uns 5 minuts.
- Passem el cap de llagosta i tot el que hi ha dins l'olla al got americà.
- Ho triturem tot i després ho colem.
- Aboquem la salsa colada a un altre pot i ho escalfem. Volem concentrar-ne els sabors i per això ho reduïm.
- Posem una paella profunda amb oli a escalfar. Serà per fregir-hi les patates. Mentrestant, pelem i tallem a bastonets 2 patates agres ja netes.
- Fregim les patates fins que quedin enrossides.
- Reservem les patates en un plat amb paper absorbent. Les salem i després les posem en un plat sense paper.
- Amb el mateix oli fregim 2 ous.
- Posem una paella nova al foc amb un raig d'oli.
- Recuperem la cua de la llagosta i la tallem seguint les marques de les anelles.
- Marquem la llagosta a la nova paella.
- Comprovem la salsa. Si ja té la textura desitjada, apaguem el foc i hi afegim una nou de mantega. La distribuïm bé perquè es fongui.
- Emplatem en una safata les patates fregides, els ous --per sobre-- i al costat, les rodelles de la llagosta. La salsa la posem per sobre de la llagosta.