Llaminera agredolça
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La llaminera és la part més magra del porc. de baix contingut en greixos, rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup BAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 llamineres de porc
120 ml glaça de porc
100 ml aigua
100 ml vinagre de poma
15 g midó de blat de moro
1 taronja
1 llima
4 grans d'all
Oli de coco
Sucre de panela
Pebre vermell fumat dolç
Matafaluga
Gingebre
Sèsam torrat
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Salpebrem 2 llamineres de porc i les posem en un recipient amb tapa.
- Pelem i laminem 3 grans d'all i ho distribuïm per sobre de les llamineres. Les empolsem amb 2 cullerades de cafè de pebre vermell fumat dolç i hi posem per sobre un raig d'oli de coco. Acabem el marinat empolsant la carn amb una cullerada sopera de matafaluga i remenant les llamineres perquè quedin ben impregnades de les espècies.
- Tapem el recipient i ho marinem durant 12 hores a la nevera.
- Fem la salsa agredolça tallant un gra d'all a microbrunesa. En un pot hi afegim un raig d'oli i l'all tallat. Coem a foc baix per evitar que l'all es cremi.
- Ratllem gingebre sobre l'oli i l'all i ho integrem.
- Mesurem 100 ml de vinagre de poma i 100 ml d'aigua. Quan l'all comença a enrossir-se, ho afegim al pot i seguim coent a foc baix.
- Espremem 1 taronja i 1 llima i ho reservem.
- Afegim al pot un polsim de sal i 1 cullerada de panela i ho integrem.
- Incorporem al pot 120 ml de glaça de porc i ho seguim coent a foc baix. Quan tot està integrat, hi colem el suc de la llima i la taronja.
- En un got dissolem 15 g de midó de blat de moro amb una mica d'aigua freda, i l'incorporem al pot de la salsa. Seguim coent sense deixar de remenar fins que agafi textura similar a una crema catalana. En aquest punt ho retirarem del foc.
- Escalfem una planxa al foc amb una mica d'oli OVE. Traiem les llamineres de la nevera, retirem les làmines d'all i les marquem a la planxa, primer amb el foc fort i després mitjà-baix.
- Preparem dos papers sulfurats i hi emboliquem les llamineres un cop cuites. Les deixem reposar 5 minuts perquè deixin anar els seus sucs i continuïn coent.
- Tallem una mica de cibulet fresc i ho reservem.
- Destapem les llamineres, les eixuguem i laminem.
- Servim amb salsa agredolça per sobre, una mica de flor de sal, cibulet tallat i sèsam torrat.