Llaminera agredolça

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La llaminera és la part més magra del porc. de baix contingut en greixos, rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup BAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 llamineres de porc 

    120 ml glaça de porc 

    100 ml aigua 

    100 ml vinagre de poma 

    15 g midó de blat de moro 

    1 taronja 

    1 llima 

    4 grans d'all 

    Oli de coco 

    Sucre de panela 

    Pebre vermell fumat dolç 

    Matafaluga 

    Gingebre 

    Sèsam torrat 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Salpebrem 2 llamineres de porc i les posem en un recipient amb tapa.
  2. Pelem i laminem 3 grans d'all i ho distribuïm per sobre de les llamineres. Les empolsem amb 2 cullerades de cafè de pebre vermell fumat dolç i hi posem per sobre un raig d'oli de coco. Acabem el marinat empolsant la carn amb una cullerada sopera de matafaluga i remenant les llamineres perquè quedin ben impregnades de les espècies.
  3. Tapem el recipient i ho marinem durant 12 hores a la nevera.
  4. Fem la salsa agredolça tallant un gra d'all a microbrunesa. En un pot hi afegim un raig d'oli i l'all tallat. Coem a foc baix per evitar que l'all es cremi.
  5. Ratllem gingebre sobre l'oli i l'all i ho integrem.
  6. Mesurem 100 ml de vinagre de poma i 100 ml d'aigua. Quan l'all comença a enrossir-se, ho afegim al pot i seguim coent a foc baix.
  7. Espremem 1 taronja i 1 llima i ho reservem.
  8. Afegim al pot un polsim de sal i 1 cullerada de panela i ho integrem.
  9. Incorporem al pot 120 ml de glaça de porc i ho seguim coent a foc baix. Quan tot està integrat, hi colem el suc de la llima i la taronja.
  10. En un got dissolem 15 g de midó de blat de moro amb una mica d'aigua freda, i l'incorporem al pot de la salsa. Seguim coent sense deixar de remenar fins que agafi textura similar a una crema catalana. En aquest punt ho retirarem del foc.
  11. Escalfem una planxa al foc amb una mica d'oli OVE. Traiem les llamineres de la nevera, retirem les làmines d'all i les marquem a la planxa, primer amb el foc fort i després mitjà-baix.
  12. Preparem dos papers sulfurats i hi emboliquem les llamineres un cop cuites. Les deixem reposar 5 minuts perquè deixin anar els seus sucs i continuïn coent.
  13. Tallem una mica de cibulet fresc i ho reservem.
  14. Destapem les llamineres, les eixuguem i laminem.
  15. Servim amb salsa agredolça per sobre, una mica de flor de sal, cibulet tallat i sèsam torrat.
Anar al contingut