Llaminera amb salsa tonnata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La llaminera és la part més magra del porc, de baix contingut en greixos, rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup BAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 llamineres de porc
2 cebes de Figueres
1 pastanaga
3 grans d'all
1 got de vi blanc
1 got de vi ranci
1 fulla de llorer
1,5 l brou de porc
50 g de tonyina en escabetx
3 ous
4 filets d'anxova
2 cullerades de tàperes
1 raig de vinagre Chardonnay
1 raig de vermut negre
Sal
Pebre
Oli ove
PREPARACIÓ
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- Lliguem amb cordill 2 llamineres
- Submergim les llamineres a una solució de sal i aigua de 25 grams de sal per litre d'aigua. Els deixem una hora.
- Rescatem les llamineres i les eixuguem.
- Posem un raig d'oli a la cassola.
- Marquem la carn i la reservem.
- Tallem a bresa una pastanaga, 2 cebes figueres i les posem a la cassola i una fulla de llorer.
- Aixafem 3 alls i els tirem a la cassola.
- Integrem les verdures i les rostim uns 10 minuts.
- Tirem un raig de vi blanc i un raig de vi ranci a la cassola per aixecar els sucres.
- Posem dins l'olla de pressió les dues llamineres lligades, les verdures rostides de la cassola i 1,5 litres de brou de porc.
- Coem la carn durant 15 minuts des del moment en què l'olla comenci a xiular. Quan hagin passat els 15 minuts, apaguem el foc i deixem que l'olla es vagi refredant de mica en mica. Deixem que passi una hora.
- Posem dos ous en aigua al foc durant 6 minuts que es compten des del moment en què bulli l'aigua.
- Els passem a un bol amb aigua freda i gel. Els rescatem de l'aigua i els pelem.
- Posem al got batedor els ous pelats, un raig de vinagre de cardonnay, un raig de vermut negre, un polsim de sal, unes voltes de pebre negre, 4 filets d'anxova i 50 g de tonyina en escabetx.
- Posem la batedora en funcionament.
- Traiem les llamineres de l'olla de pressió. Les deslliguem. Portem la carn a la nevera i deixem que es refredi un mínim de dues hores.
- Colem el brou de l'olla de pressió i el posem al foc perquè redueixi fins a la meitat.
- Afegim aquest brou reduït al vas on tenim la salsa.
- Afegim un ou sencer a la salsa i ho emulsionen amb oli d'oliva.
- Posem uns plats al forn a 60 graus perquè s'escalfin.
- Traiem la carn de la nevera i la tallem a llesques fines.
- Servim la carn amb la salsa per sobre, unes tàperes i pebre negre.