Llaminera de porc amb mongetes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La llaminera és la part més magra del porc, de baix contingut en greixos, rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup BAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 llamineres de porc
12 mongetes perona
4 peus de porc
1 garró
2 porros
2 fulles de llorer
2 pastanagues
2 cullerades de mostassa antiga
1 branca d'api
1 gra d'all
Romaní
Vi ranci
Sal
Oli OVE
Llard de porc
Pebre negre en gra
Comí
PREPARACIÓ
- Comencem blanquejant peus de porc i garró. En una olla de pressió posem quatre peus de porc, un garró i unafulla de llorer. Ho cobrim amb aigua i ho portem a ebullició sense tapar l'olla.
- Quan comença a bullir i a escumejar, traiem els talls de carn, la reservem en un plat i llencem l'aigua.
- Pelem i tallem dos porros i dues pastanagues. Ho tallem a bresa.
- Posem a l'olla de pressió els porros tallats, les pastanagues, els peus de porc, el garró, unes boles de pebre negre i una mica de comí en pols.
- Ho cobrim amb aigua mineral. Ho tapem i engeguem el foc una mica alt. Quan xiuli, abaixem el foc i ho fem bullir durant 50 minuts amb el foc al mínim.
- Passats els 50 minuts, ho deixem reposar dues hores. Després, ho traiem tot de l'olla. Els peus els podem reservar per a una altra recepta.
- Posem el brou altre cop al foc perquè el volem reduir.
- Deixarem que es vagi evaporant aigua fins que només quedi un terç del brou inicial.
- Posem al foc una paella amb un raig d'oli OVE i mitja cullerada de llard de porc.
- Afegim a la paella un gra d'all aixafat i una mica de romaní.
- Mentre s'escalfa, traiem de la nevera 2 llamineres de porc.
- Posem les llamineres a la paella un cop el llard s'ha desfet i el marquem amb foc viu.
- Quan estan enrossides les traiem i reservem.
- Netegem una branca d'api i 12 mongetes perona.
- Tallem a brunesa les mongetes i l'api i ho afegim a la paella on hem marcat les llamineres.
- Quan les verdures estan enrossides, aixequem els sucres amb un raig de vi ranci i tot seguit, afegim dues cullerades de mostassa a l'antiga a la paella.
- Quan l'alcohol s'hagi evaporat hi afegirem el brou reduït i les llamineres.
- Deixem que les llamineres facin xup-xup 10 minuts, i anem tirant-hi salsa per sobre.
- Passat aquest temps, tallem les llamineres a escalopes per servir-les.
- Servim les escalopes de llamineres amb les verdures i la salsa.