Llamineres de porc amb salsa agredolça

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La llaminera és la part més magra del porc, de baix contingut en greixos, rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 llamineres de porc 

  • 1 carbassó 
  • 2 cebes de Figueres 
  • 1 pastanaga
  • 300 ml de brou de porc
  • 3 taronges 

    2 grans d'all

  • 1 cullerada de panela 
  • Gotes de vinagre de xerès
  • Sal 
  • Julivert

    Per a la marinada:

  • Llorer 
  • Safrà
  • Pebre en gra
  • Brandi
  • Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem 2 llamineres en un bany de sal, que farem amb 10 g de sal per cada litre d'aigua. Les hi deixem una hora. 
  2. Eixiguem les llamineres i prepararem una marinada. En un bol posarem un bon raig de brandi, una fulla de llorer, uns quants brins de safrà, unes quantes boles de pebre, que aixafem amb un una mica d'oli OVE. Ho barregem bé i freguem les llamineres amb aquest marinat. Ho fiquem a la nevera, on s'haurà d'estar un mínin de vuit hores. 
  3. Esprenem el suc de tres taronges.
  4. Laminem dos grans d'all pelats. 
  5. Posem una mica d'oli en una cassola i sofregim els alls laminats.
  6. Afegim el suc de taronja a la cassola amb els alls i 300 ml de brou de porc
  7. Ho deixem a foc mitjà fort i destapat perquè es vagi concentrant. Trigarà uns 15 minuts.
  8. Tallem a la jardinera un carbassó net, dues cebes de Figueres pelades i una pastanaga pelada. 
  9. Si la salsa de suc de taronja s'ha reduït un terç, hi tirem unes quantes gotes de vinagre de xerès i una cullerada de sucre panela.
  10. Ho integrem tot. 
  11. Eixuguem les llamineres que teníem maridant-se. 
  12. Marquem les llamineres en una altra paella ben calenta amb una mica d'oli OVE.
  13. Colem la salsa de taronja fora del foc. 
  14. Si la carn ja està marcada per tots els costats i ja no crema, la tallem a talls petites. 
  15. Afegim els talls de carn a la cassola amb la sala colada i a foc baix. 
  16. En una altra paella -pot ser en la que hem marcat la carn- hi afegim els vegetals reservats. Els saltem amb una mica d'oli.
  17. Un cop saltats, els afegim a la cassola amb la carn i la salsa. 
  18. Acabem el plat amb una mica de julivert.
  19. Ho servim.
Anar al contingut