Llenguado a la meunière
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El llenguado és un peix de carn blanca, ric en proteïnes i baix en greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 llenguados amb pell
100 g de mantega
una llimona
julivert
farina
sal
oli d'oliva verge extra
un manat d'espàrrecs verds
PREPARACIÓ
Escatem els llenguados i en traiem la tripa (si us ho feu fer a la peixateria, que no hi treguin la pell). Salem els llenguados, els enfarinem i, picant suaument, traiem l'excés de farina.
En una paella ampla, hi posem la mantega a foc baix. Necessitem que es desfaci, però hem de vigilar que no es cremi. Un cop estigui desfeta hi posem els dos llenguados amb la part clara mirant cap amunt. Ha de coure fins que veiem que les espines dorsals se separen (l'estona dependrà de la mida del llenguado, aproximadament uns 3 o 5 minuts). Els tombem i els deixem coure de 2 a 4 minuts per la part més clara del llenguado.
Amb una cullera anem tirant la mantega desfeta per sobre del llenguado i així l'anem rostint. Cuinem tots els llenguados.
Colem l'oli que ens ha sobrat amb una malla fina. El posem en un bol, on hi afegirem el suc d'una llimona, i ho remenem. Hi afegim el julivert picat i, finalment, una cullerada de mantega fresca. Hem de remenar-ho tot fins que s'integri.
Rentem i pelem els espàrrecs. Els escaldem amb un pot amb aigua i sal i finalment els saltem en una paella amb una mica de la mantega amb llimona.
Ho servim amb el llenguado a la base, la barreja per sobre, els espàrrecs i un raig d'oli.