Llenguado amb salsa d'olives

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El llenguado és un peix molt preuat, de carn blanca, rica en proteïnes i baixa en greixos, de bona digestibilitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 800 g de llenguado 
  • 100 g d'olives mortes sense pinyol
  • 40 g de farina d'ametlla 
  • 500 ml de fumet blanc
  • 5 raves 
  • 3 cebes de Figueres 
  • 2 grans d'all
  • Ametlla laminada
  • Vi ranci     
  • Safrà
  • Farina
  • Estragó fresc 
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal
  •  

PREPARACIÓ

  1. Enfarinem 800 g de llenguado després d'eixugar-lo amb paper absorbent per treure'n l'excés d'aigua. Després, el marcarem per les dues cares en una paella amb oli calent i el reservarem.
  2. Per fer la salsa, posarem dos grans d'all aixafats en una paella amb oli, i els saltem. Després, hi afegim tres cebes de Figueres tallades a la brunesa. Quan la ceba sigui rossa, hi afegim uns quants brins de safrà i el torrem procurant que no se'ns cremi. 
  3. Hi afegirem un raig de vi ranci fins que s'evapori.
  4. En un got batedor posarem 40 g de farina d'ametlla, 100 g d'olives mortes sense pinyol i una mica de fumet blanc (en tindrem 500 ml en una olla al foc). Ho triturem i, si cal, anirem afegint fumet fins que n'obtinguem una pasta fina. Ho reservem.
  5. Agafaré la paella on tenim la salsa i hi afegim el fumet calent i el paté d'olives i ametlla. Ho integrem bé.
  6. Afegim a la paella els llenguados marcats, ho tapem i ho coem uns 7 minuts a foc baix.
  7. Ho emplatem posant-hi un tros de llenguado, la salsa, una mica d'estragó fresc picat i uns quants raves laminats, que tindrem en un bol amb aigua i gel perquè s'enrampin. Per últim hi afegim ametlles laminades torrades.
Anar al contingut