Llenguado amb salsa d'olives
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El llenguado és un peix molt preuat, de carn blanca, rica en proteïnes i baixa en greixos, de bona digestibilitat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 800 g de llenguado
- 100 g d'olives mortes sense pinyol
- 40 g de farina d'ametlla
- 500 ml de fumet blanc
- 5 raves
- 3 cebes de Figueres
- 2 grans d'all
- Ametlla laminada
- Vi ranci
- Safrà
- Farina
- Estragó fresc
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
PREPARACIÓ
- Enfarinem 800 g de llenguado després d'eixugar-lo amb paper absorbent per treure'n l'excés d'aigua. Després, el marcarem per les dues cares en una paella amb oli calent i el reservarem.
- Per fer la salsa, posarem dos grans d'all aixafats en una paella amb oli, i els saltem. Després, hi afegim tres cebes de Figueres tallades a la brunesa. Quan la ceba sigui rossa, hi afegim uns quants brins de safrà i el torrem procurant que no se'ns cremi.
- Hi afegirem un raig de vi ranci fins que s'evapori.
- En un got batedor posarem 40 g de farina d'ametlla, 100 g d'olives mortes sense pinyol i una mica de fumet blanc (en tindrem 500 ml en una olla al foc). Ho triturem i, si cal, anirem afegint fumet fins que n'obtinguem una pasta fina. Ho reservem.
- Agafaré la paella on tenim la salsa i hi afegim el fumet calent i el paté d'olives i ametlla. Ho integrem bé.
- Afegim a la paella els llenguados marcats, ho tapem i ho coem uns 7 minuts a foc baix.
- Ho emplatem posant-hi un tros de llenguado, la salsa, una mica d'estragó fresc picat i uns quants raves laminats, que tindrem en un bol amb aigua i gel perquè s'enrampin. Per últim hi afegim ametlles laminades torrades.