Llenguado amb taronja i vainilla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Montse Estruch
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Cingle, Vacarisses
- Informació nutricional -Obre
Les favetes, tot i que pel seu color verd ens poden fer pensar que són verdures, nutricionalment es consideren hidrats de carboni. A diferencia d'aquest grup son especialment riques en proteïnes i fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 llenguado fresc filetejat
- 1 beina de vainilla de Veracruz
- 100 g de favetes del Prat
- un parell de fulles de col
- suc de dues taronges
- 50 cl de licor de taronja
- 50 g de mantega
- 4 cumquats
- llavors de pèsol
- flors de temporada
- oli d'oliva ecològic (DOP Garrigues)
- pell de taronja natural en pols (opcional)
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, saleu els filets de llenguado, talleu-los per la meitat, enrotlleu-los, enganxeu-los amb un escuradents i reserveu-los. A continuació, poseu les fulles de col en un recipient de bambú i deixeu-les coure al vapor. Quan estiguin cuites, poseu-hi els filets de llenguado enrotllats a sobre, amaniu-los amb una mica d'oli i deixeu-los coure al vapor durant uns minuts.
Per fer la salsa, poseu en una paella la mantega, la beina de vainilla, tallada a trossos i amb l'interior raspat i el licor de taronja, i deixeu-ho coure uns minuts. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, afegiu-hi el suc de taronja i deixeu-ho reduir durant uns 5 minuts.
Després, poseu-hi els cumquats tallats a làmines i els filets de llenguado al vapor i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.I ja per acabar, emplateu els filets de llenguado amb els cumquats, salseu-ho amb la salsa de la cocció i guarniu el plat amb les llavors de pèsol, les favetes crues, les flors de temporada, la pell de taronja en pols i amaniu-ho tot amb un bon raig d'oli.
Per fer la salsa, poseu en una paella la mantega, la beina de vainilla, tallada a trossos i amb l'interior raspat i el licor de taronja, i deixeu-ho coure uns minuts. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, afegiu-hi el suc de taronja i deixeu-ho reduir durant uns 5 minuts.
Després, poseu-hi els cumquats tallats a làmines i els filets de llenguado al vapor i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.I ja per acabar, emplateu els filets de llenguado amb els cumquats, salseu-ho amb la salsa de la cocció i guarniu el plat amb les llavors de pèsol, les favetes crues, les flors de temporada, la pell de taronja en pols i amaniu-ho tot amb un bon raig d'oli.