Llenties amb sobrassada
INGREDIENTS
250 g llenties pardines
200 g sobrassada
12 escalunyes
40 ml vi escumós
4 grans d'all
3 tomacons
2 patates red pontiac
2 fulles de llorer
1 l brou de verdures i bolets
1 branca d'api
1 porro
1 bitxo sec
Julivert
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Pelem 2 patates red pontiac i les reservem en aigua.
- Tallem a brunesa una branca d'api neta i un porro net.
- Posem a escalfar un raig d'oli OVE.
- Afegim a la paella l'api, el porro i 4 grans d'all aixafats i els ofeguem uns minuts.
- Ratllem 2 tomacons en un bol. Hi afegim 40 ml de vi escumós. I després un bitxo sec.
- Si el porro i l'api ja han canviat de color i estan més transparents, hi tirem tomacons i bitxo. Ho integrem i deixem que redueixi uns minuts.
- Traiem les patates de l'aigua, les eixuguem i les esqueixem amb una punta de ganivet.
- Posem les patates a l'olla i 2 fulles de llorer.
- Posem a l'olla 250 g de llenties pardines i un litre de brou de verdures i bolets.
- Hi afegim 12 escalunyes pelades.
- Coem les llenties a foc suau una hora i mitja, però a mitja cocció hi tirem 200 g de sobrassada a bocins.
- Piquem unes fulles de julivert i emplatem les llenties i les escalunyes i hi posem una mica de julivert per sobre.