Llenties amb sobrassada

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les llenties són un llegum ric en ferro vegetal, i per poder-les aprofitar, s'han de prendre amb un aliment ric en vitamina C (taronja, tomàquet, kiwi, maduixes…)Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g llenties pardines 

    200 g sobrassada  

    12 escalunyes  

    40 ml vi escumós  

    4 grans d'all  

    3 tomacons  

    2 patates red pontiac  

    2 fulles de llorer  

    1 l brou de verdures i bolets 

    1 branca d'api 

    1 porro 

    1 bitxo sec 

    Julivert 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Pelem 2 patates red pontiac i les reservem en aigua. 
  2. Tallem a brunesa una branca d'api neta i un porro net.   
  3. Posem a escalfar un raig d'oli OVE.  
  4. Afegim a la paella l'api, el porro i 4 grans d'all aixafats i els ofeguem uns minuts. 
  5. Ratllem 2 tomacons en un bol. Hi afegim 40 ml de vi escumós. I després un bitxo sec. 
  6. Si el porro i l'api ja han canviat de color i estan més transparents, hi tirem tomacons i bitxo. Ho integrem i deixem que redueixi uns minuts.  
  7. Traiem les patates de l'aigua, les eixuguem i les esqueixem amb una punta de ganivet.  
  8. Posem les patates a l'olla i 2 fulles de llorer.
  9. Posem a l'olla 250 g de llenties pardines i un litre de brou de verdures i bolets. 
  10. Hi afegim 12 escalunyes pelades.   
  11. Coem les llenties a foc suau una hora i mitja, però a mitja cocció hi tirem 200 g de sobrassada a bocins. 
  12. Piquem unes fulles de julivert i emplatem les llenties i les escalunyes i hi posem una mica de julivert per sobre. 
Anar al contingut