Llenties estofades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- 300 g de llenties pardines
- 3 talls de cansalada
- 1 xoriço
- 1 ceba de Figueres
- 1 cabeça d'alls
- 3 tomàquets madurs
- 1 pastanaga
- 1 branqueta de farigola fresca
- 1 fulla de llorer
- 1 manat d'alfàbrega
- 2 bitxos frescos
- 1 got de vi blanc
- pebre negre
- oli d'oliva verge extra
- sal
PREPARACIÓ
1- Salem la cansalada i a l'olla de pressió, l'enrossim amb força oli.
2- Tallem les verdures (ceba ben petita, el tomàquet pelat ben petit, la pastanaga ben petita i pelada). Traiem la cansalada i hi posem aquestes verdures dins i les sofregim. Mentrestant, tallem al cabeça d'alls pel mig.
3- Un cop les verdures ja estan pràcticament enrossides, hi afegim el got de vi blanc, la cabeça d'alls, el llorer, la farigola i deixem que s'evapori una mica l'alcohol del vi.
4- Hi afegim les llenties escorregudes i ho cobrim tot amb aigua. Just després, hi tirem el xoriço i tapem l'olla. Ho deixem coure 15 minuts a foc lent, un cop hagi arrencat el bull.
5- Refredem l'olla de pressió sota l'aixeta de la pica. Tallem les fulles d'alfàbrega i unes rodanxes de bitxo fresc. Quan l'olla està freda, la destapem i ho servim en un bol amb l'alfàbrega i el bitxo per sobre.
2- Tallem les verdures (ceba ben petita, el tomàquet pelat ben petit, la pastanaga ben petita i pelada). Traiem la cansalada i hi posem aquestes verdures dins i les sofregim. Mentrestant, tallem al cabeça d'alls pel mig.
3- Un cop les verdures ja estan pràcticament enrossides, hi afegim el got de vi blanc, la cabeça d'alls, el llorer, la farigola i deixem que s'evapori una mica l'alcohol del vi.
4- Hi afegim les llenties escorregudes i ho cobrim tot amb aigua. Just després, hi tirem el xoriço i tapem l'olla. Ho deixem coure 15 minuts a foc lent, un cop hagi arrencat el bull.
5- Refredem l'olla de pressió sota l'aixeta de la pica. Tallem les fulles d'alfàbrega i unes rodanxes de bitxo fresc. Quan l'olla està freda, la destapem i ho servim en un bol amb l'alfàbrega i el bitxo per sobre.