Llobarro a la barbacoa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La salsa d'aquesta recepta, a més a més de saborosa i original, és molt saludable i l'enriqueix en nutrients com ara greixos bons, vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 2 llobarros
- 400 g de pebrot vermell
- 160 ml de vinagre de Xerès
- 120 ml d'oli OVE
- 120 g de pa
- 40 g de cacauet torrat
- 40 g d'ametlla torrada
- 40 g de pinyons torrats
- 30 g d'all
- 20 g de pebre vermell picant
- 15 g de pebre vermell dolç
- 15 g de sal
- 10 g d'orenga seca
- 10 pistils de safrà
- 5 g de comí en pols
- 3 bitxos
- 2 branquillons de julivert
- 1 branquilló de romaní
PREPARACIÓ
- Tallem a la brunesa 400 g de pebrot vermell net.
- Posem un recipient al foc amb el pebrot tallat i160 ml vinagre de Xerès.
- Partim 3 bitxos secs i els afegim a la cassola. Deixem que la cassola bulli durant 10 minuts.
- Posem 120 ml d'oli OVE en una cassola al foc.
- Hi tirem 30 g d'alls pelats.
- Quan estiguin mig enrossit, tirem a la mateixa cassola 40 g de cacauets torrats, 40 g d'ametlla torrada i 40 g de pinyons.
- Deixem que s'enrosseixin.
- Apartem la cassola del foc i hi afegim 10 pistils de safrà i 5 g de comí en pols.
- Ho integrem tot.
- Aboquem el contingut de la cassola al morter i ho trinxem.
- Posem una paella al foc amb un raig d'oli OVE. Quan estigui calent, hi tirem 120 g de pa i el fregim.
- Reservem el pa fregit en un plat amb paper absorbent.
- Posem al got de la batedora el pa fregit, la barreja de fruits secs torrats, un branquilló de romaní, dos branquillons de julivert, 10 g d'orenga seca, 15 g de sal, 15 g de pebre vermell dolç, 20 g de pebre vermell picant i la salsa de vinagre i pebrot.
- Ho emulsionem i ho reservem.
- Netegem 2 llobarros, obrint-los per l'esquena.
- Posem en una carmanyola els llobarros nets i els amarem amb l'emulsió. Però en reservem una mica perquè ens serveixi de salsa en el moment de servir el peix.
- Tapem els llobarros i els deixem marinant-se a la nevera dues hores.
- Passat aquest temps portem els llobarros a la barbacoa, amb la brasa ben roent.
- Cuinem els llobarros 3 minuts pel costat de la pell i 2 per l'altre.
- Acompanyem el peix amb la salsa.