Llobarro farcit de bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els bolets, l'ingredient més saborós de la tardor, són lleugers d'energia, rics en minerals i en fibraAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 llobarros petits
800 g barreja de bolets
150 g pernil salat
100 g mantega noisette
150 g ametlles crues
50 g pa ratllat
9 escalunyes
3 llimes
Vi ranci
Vinagre de poma
Cibulet
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Traiem el cap i l'espina a quatre llobarros petits.
- Posem en un bol 3 litres d'aigua mineral i 30 g de sal. Posem els llobarros al bany de sal durant 30 minuts.
- Posem al foc una paella on escalfarem 100 g de mantega noisette.
- Tallem a brunesa 9 escalunyes.
- Fem suar les escalunyes a la paella.
- Tallem a brunesa 800 g de barreja de bolets (nosaltres tenim gírgoles, xiitake i xampinyó portobello)
- Saltem els bolets salpebrats uns 15 minuts a la paella de la ceba i la mantega noisette. A foc mitjà.
- Tallem a brunesa 150 g de pernil salat.
- Afegim el pernil a la paella.
- Desglacem amb vi ranci i vinagre de poma. N'hi haurà prou amb un rajolí (més de vinagre que de vi ranci).
- Un cop l'alcohol s'hagi evaporat, retirem la paella del foc.
- Traiem els llobarros del bany de sal i els eixuguem.
- Posem els llobarros en una safata de forn i els farcim amb el contingut de la paella. Hi afegim una mica d'oli OVE.
- Piquem 150 g d'ametlles crues.
- Barregem les ametlles picades amb 50 g de pa ratllat i el suc de tres llimes.
- Amb aquesta barreja pintem els llobarros a fi i efecte que faci una crosta al forn.
- Portem els llobarros al forn, a 180º durant 15 minuts.
- Quan els llobarros estiguin fets, tallem una mica de cibulet.
- Servim els llobarros amb una mica de cibulet tallat per sobre. Llest!!!!