Llom amb cireres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Teresa Pardo (jubilada)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
Les cireres destaquen per la seva riquesa en flavonoides i en polifenols, potents antioxidants. A més, és font de potassi, imprescindible per a la transmissió de l'impuls nerviós.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 800 g de llom de porc en una peça
- sal
- pebre
- oli d'oliva
- 500 cc de vi blanc
- 4 cullerades de melmelada de cireres
- 100 g de cireres (sense pinyol)
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu el llom, poseu-lo en una safata amb un bon raig d'oli i fregiu-lo fins que quedi ben daurat de tots els cantons.
A continuació, poseu la safata al forn i deixeu-ho coure durant 45 minuts a 200 graus. Després, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-ho coure durant 15 minuts més. Tot seguit, traieu el llom de la safata i reserveu-lo.
Per fer la salsa de cireres, poseu en un cassó el suc de coure el llom, la melmelada de cireres i les cireres sense pinyol, i deixeu-ho coure durant un parell de minuts sense parar de remenar.
I ja per acabar, emplateu el llom tallat a rodanxes i cobriu-lo amb la salsa de cireres.
A continuació, poseu la safata al forn i deixeu-ho coure durant 45 minuts a 200 graus. Després, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-ho coure durant 15 minuts més. Tot seguit, traieu el llom de la safata i reserveu-lo.
Per fer la salsa de cireres, poseu en un cassó el suc de coure el llom, la melmelada de cireres i les cireres sense pinyol, i deixeu-ho coure durant un parell de minuts sense parar de remenar.
I ja per acabar, emplateu el llom tallat a rodanxes i cobriu-lo amb la salsa de cireres.