Llom de lluç i pèsols amb cava
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Gaig
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Porta Gaig, El Prat de Llobregat
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 lloms de lluç
- espines i cap de lluç
- 200 g de pèsols tendres
- 2 escalunyes
- 1 copa de cava
- 1 dl de nata
- oli
PREPARACIÓ
Per fer la salsa amb cava, talleu les escalunyes en juliana, salteu-les a foc suau amb oli en un cassó o una olla, sense deixar que agafin color. Després, afegiu-hi una copa de cava i deixeu-ho reduir. Tot seguit, afegiu-hi les espines i el cap del lluç, doneu-li uns tombs i poseu-hi aigua calenta al recipient, just per cobrir-ho tot. Deixeu-ho coure 20 minuts a foc mitjà.
A continuació, afegiu-hi la nata i deixeu-ho bullir 5 minuts més. Retireu-ho del foc i passeu-ho per un colador xinès fi.
Per coure els pèsols, poseu en un recipient al foc la salsa amb cava i deixeu que arrenqui el bull. Després, afegiu-hi els pèsols, tapeu-ho i deixeu-ho coure durant 6 minuts.
Mentrestant, en una paella amb oli calent, poseu-hi a coure a foc suau els lloms de lluç per la part de la pell. Doneu-los la volta i continueu-los coent per l'altra banda, procurant que no agafin color i que la cocció sigui igual per dins i per fora.
I ja per acabar, disposeu la salsa amb els pèsols al fons del plat i colloqueu-hi els lloms de lluç al damunt.
A continuació, afegiu-hi la nata i deixeu-ho bullir 5 minuts més. Retireu-ho del foc i passeu-ho per un colador xinès fi.
Per coure els pèsols, poseu en un recipient al foc la salsa amb cava i deixeu que arrenqui el bull. Després, afegiu-hi els pèsols, tapeu-ho i deixeu-ho coure durant 6 minuts.
Mentrestant, en una paella amb oli calent, poseu-hi a coure a foc suau els lloms de lluç per la part de la pell. Doneu-los la volta i continueu-los coent per l'altra banda, procurant que no agafin color i que la cocció sigui igual per dins i per fora.
I ja per acabar, disposeu la salsa amb els pèsols al fons del plat i colloqueu-hi els lloms de lluç al damunt.