Llonza de porc a la mostassa
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 2 llonzes de porc amb l'os d'uns 200 g cada una
- ¿ de col del país
- 1 escalunya picada finament
- 2 cullerades de mostassa antiga
- 150 cc de crema de llet
- ALTRES INGREDIENTS
- 1 copa de vi blanc sec
- 50 g de mantega
- 200 cc d'aigua
- 1 gra d'all
PREPARACIÓ
1. Netegeu la col de sorra per immersió en aigua. Bulliu-la amb aigua i sal, un rajolí d'oli d'oliva, un gra d'all i una fulleta de llorer. Quan estigui al punt, deixeu-la refredar al damunt d'un paper absorbent i a temperatura ambient. Aixafeu-la amb una forquilla dins d'un plat i retireu-li l'excés d'aigua.
2. Sofregiu l'escalunya en mantega a foc moderat fins que sigui ben rossa. Reduïu el vi blanc sec i poseu-hi la mostassa. Mulleu-ho amb crema de llet i deixeu-ho reduir fins a la textura adequada i a foc lent.
3. Passeu-ho pel colador xinès a un altre cassó i poseu-ho al punt de sal.
4. En una paella antiadherent, feu les llonzes, amb oli d'oliva. Reserveu-les.
5. Passeu la col per la mateixa paella on heu fet les llonzes i poseu-les al punt de sal.
6. Emplateu la col en el centre del plat, poseu-hi les llonzes creuades al damunt i salseu-ho tot amb la crema de mostassa.
2. Sofregiu l'escalunya en mantega a foc moderat fins que sigui ben rossa. Reduïu el vi blanc sec i poseu-hi la mostassa. Mulleu-ho amb crema de llet i deixeu-ho reduir fins a la textura adequada i a foc lent.
3. Passeu-ho pel colador xinès a un altre cassó i poseu-ho al punt de sal.
4. En una paella antiadherent, feu les llonzes, amb oli d'oliva. Reserveu-les.
5. Passeu la col per la mateixa paella on heu fet les llonzes i poseu-les al punt de sal.
6. Emplateu la col en el centre del plat, poseu-hi les llonzes creuades al damunt i salseu-ho tot amb la crema de mostassa.