Lluç a la donostiarra amb albergínies
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Cònsul (Economista de Matadepera)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 supremes de lluç
- oli d'oliva
- vinagre de Mòdena
- sal
- pebre blanc
- 1 cabeça d'alls
- bitxo
- 4 albergínies petites
PREPARACIÓ
Per començar, preescalfeu el forn a 180 graus.
A continuació, poseu les albergínies en un plat, punxeu-les amb una forquilla, poseu-les al microones i deixeu-les coure a màxima potència durant 4 minuts. Passat aquest temps, verifiqueu que estan ben tendres i talleu-les en dues meitats. Després, poseu els talls d'albergínia sobre una planxa, feu una quadrícula a la part superior amb un ganivet, salpebreu-les, afegiu-hi un rajolí d'oli d'oliva i poseu-les al forn amb la funció grill a màxima potència durant 6 minuts.
Tot seguit, poseu els talls de peix sobre una planxa amb un rajolí d'oli d'oliva, salpebreu-los i marqueu-los per la banda de la pell durant uns 3 minuts.
Mentrestant en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, fregiu els alls i el bitxo laminats. Quan s'hagin enrossit, afegiu-hi unes quantes gotetes de vinagre de Mòdena, remeneu-ho perquè es lligui una mica i retireu-ho del foc.
Finalment, escampeu aquesta salsa per sobre el peix i deixeu-ho coure al forn durant un minut més.
I ja per acabar, emplateu el peix i les albergínies.
A continuació, poseu les albergínies en un plat, punxeu-les amb una forquilla, poseu-les al microones i deixeu-les coure a màxima potència durant 4 minuts. Passat aquest temps, verifiqueu que estan ben tendres i talleu-les en dues meitats. Després, poseu els talls d'albergínia sobre una planxa, feu una quadrícula a la part superior amb un ganivet, salpebreu-les, afegiu-hi un rajolí d'oli d'oliva i poseu-les al forn amb la funció grill a màxima potència durant 6 minuts.
Tot seguit, poseu els talls de peix sobre una planxa amb un rajolí d'oli d'oliva, salpebreu-los i marqueu-los per la banda de la pell durant uns 3 minuts.
Mentrestant en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, fregiu els alls i el bitxo laminats. Quan s'hagin enrossit, afegiu-hi unes quantes gotetes de vinagre de Mòdena, remeneu-ho perquè es lligui una mica i retireu-ho del foc.
Finalment, escampeu aquesta salsa per sobre el peix i deixeu-ho coure al forn durant un minut més.
I ja per acabar, emplateu el peix i les albergínies.