Lluç a la romana
INGREDIENTS
Per a una persona
170 g lluç
1 llima
2 ous
Farina
Sal
Oli OVE
Pebre blanc
Gingebre en pols
Orenga
Fonoll
Julivert
PREPARACIÓ
- Comencem fent la maionesa cítrica. Trenquem un ou al got batedor i hi afegim la ratlladura de mitja llima, el suc de la mitja llima, sal, pebre blanc, mitja culleradeta de gingebre en pols i oli OVE fins a cobrir-ho.
- Ho emulsionem amb el braç elèctric.
- Tallem amb el ganivet una barreja de fulles aromàtiques fresques: julivert, fonoll i orenga. Afegim les fulles al bol de la maionesa i ho integrem.
- Posem una paella amb oli abundant a escalfar. És on fregirem el lluç.
- Trenquem un ou en un bol i el muntem una estona llarga amb les varetes elèctriques.
- Tallem 170 g de lluç en forma de dits i ho salpebrem.
- Enfarinem el lluç en un plat i d'allà el passem per l'ou.
- Posem el lluç a fregir en tongades.
- Un cop fregit, posem el lluç sobre un paper absorbent i, després de pocs minuts, el portem a un plat sense paper.
- Espolsem la ratlladura de l'altra mitja llima sobre el lluç fregit
- Emplatem el lluç amb un bol amb la maionesa de cítrics.