Lluç amb salsa verda
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de peix blanc com la del lluç és rica en proteïnes de bona qualitat poc fibroses i baixa en greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 lluç
4 ous
2 cebes tendres
1 porro
1 cabeça d'alls
pèsols de llauna
un manat d'espàrrecs verds
julivert
500 g de fumet
maizena exprés
vi blanc
vinagre de vi blanc
una cullerada de mantega
pebre negre
PREPARACIÓ
Bullim els ous amb vinagre 7 min. Els refredem amb aigua i glaçons.
Tallem la ceba i el porro a la juliana i ho deixem suar en una olla amb un raig d'oli. Hi afegim a poc a poc un got de vi blanc, apugem el foc i deixem que s'evapori.
Escalfem el fumet.
Quan gairebé s'ha evaporat del tot, hi afegim el fumet i també hi posem l'escorredor. Ho tapem i que agafi temperatura.
Tallem el julivert i pelem els espàrrecs.
Destapem l'olla i hi posem el julivert, els espàrrecs i el peix dins de l'escorredor. Ho tapem i deixem que cogui 5 minuts.
Retirem del fons de la cassola les verdures que s'han posat a suar i han quedat fora de l'escorredor.
Rentem els pèsols amb aigua, els escorrem i els saltem en una paella amb una cullerada de mantega.
Amb el líquid que ha quedat de la cocció farem una salsa que espessirem amb maizena exprés. Hi tirem els pèsols negres bullits.
Ho servim amb suquet, ceba, espàrrecs i els ous oberts per sobre. Al final ho cobrim amb la salsa i una mica de pebre negre.