Lluç de palangre amb espàrrecs de marge i vinagreta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sandra González
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Tugues, Lleida
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 600 g de lluç de palangre en supremes
- 200 g d'espàrrecs de marge
- aigua
- 185 de patata monnalisa
- 20 g de mantega
- 2 g de sal
- Per a la vinagreta:
- 150 g de tomàquet cherry
- 5 g de julivert
- 1/2 all
- 75 g d'oli d'oliva
- 5 g vinagre de xerès
- 5 g de sal
- 17 g d'avellana torrada en gra
- 17 g d'ametlla torrada en gra
- 1 pessic de pebre negre
- 1 pessic de pebre vermell de la Vera dolç
PREPARACIÓ
Per fer la vinagreta, talleu els tomàquets cherry a quarts, piqueu el julivert, trinxeu la meitat d'un all, poseu-ho tot en un bol juntament amb l'oli, el vinagre de xerès, la sal, les avellanes, les ametlles, el pessic de pebre negre i el pessic de pebre vermell, barregeu-ho tot i deixeu-ho macerar durant una hora.
Per fer el puré de patates, talleu la patata monnalisa a daus grossos, poseu-los en un cassó amb aigua freda i deixeu-los coure fins que quedin tous. Seguidament, escorreu-los, poseu-los en un bol, afegiu-hi la mantega i una mica de sal, trinxeu-ho tot amb una forquilla i reserveu-ho.
A continuació, saleu les supremes i marqueu-les en una paella amb oli calent, començant per la part de la pell, durant 3 minuts per cada banda.
Mentrestant, talleu les puntes dels espàrrecs i salteu-les en una paella amb oli i sal.
I ja per acabar, poseu el puré de patata a la base del plat, colloqueu-hi el lluç al damunt, amaniu-ho amb la vinagreta i poseu-hi els espàrrecs al costat.
Per fer el puré de patates, talleu la patata monnalisa a daus grossos, poseu-los en un cassó amb aigua freda i deixeu-los coure fins que quedin tous. Seguidament, escorreu-los, poseu-los en un bol, afegiu-hi la mantega i una mica de sal, trinxeu-ho tot amb una forquilla i reserveu-ho.
A continuació, saleu les supremes i marqueu-les en una paella amb oli calent, començant per la part de la pell, durant 3 minuts per cada banda.
Mentrestant, talleu les puntes dels espàrrecs i salteu-les en una paella amb oli i sal.
I ja per acabar, poseu el puré de patata a la base del plat, colloqueu-hi el lluç al damunt, amaniu-ho amb la vinagreta i poseu-hi els espàrrecs al costat.