Lluç gratinat amb parmesà i confitat de tomàquet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marta Cabot (empresària de Barcelona)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Per a embarassades
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 lluç d'1 o 2 kg aprox.
- 1 llimona
- 100 g de formatge parmesà
- 50 g de pa ratllat
- sal
- pebre
- 50 g de mantega
- oli d'oliva (de gust suau)
- Per al confitat de tomàquet:
- 0,5 kg de tomàquets madurs
- 2 grans d'all
- sal i pebre
- un polsim de sucre
- oli d'oliva
- herbes aromàtiques (romaní, farigola)
PREPARACIÓ
Per començar, escaldeu els tomàquets en un cassó amb aigua bullint durant uns segons, peleu-los, talleu-los a quarts i reserveu-los.
Per fer el confitat de tomàquet, en una cassola amb un raig d'oli sofregiu els alls picats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el tomàquet, salpebreu-ho, rectifiqueu-ho de sucre i oli, afegiu-hi les herbes aromàtiques i deixeu-ho coure durant 15 minuts.
Mentrestant, salpebreu els filets de lluç, poseu-los en una safata de forn untada amb oli, ratlleu-hi el formatge parmesà per sobre i espolseu-hi també una mica de pa ratllat per sobre. A continuació, amaniu-ho amb el suc d'una llimona i un bon raig d'oli, afegiu-hi uns daus de mantega i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat a 200 graus, durant 15 minuts.
Finalment, escorreu l'excés d'oli del confitat de tomàquet, tritureu-lo amb el Túrmix i reserveu-lo.
I ja per acabar, feu un llit amb el tomàquet confitat i poseu-hi el lluç a sobre.
Per fer el confitat de tomàquet, en una cassola amb un raig d'oli sofregiu els alls picats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el tomàquet, salpebreu-ho, rectifiqueu-ho de sucre i oli, afegiu-hi les herbes aromàtiques i deixeu-ho coure durant 15 minuts.
Mentrestant, salpebreu els filets de lluç, poseu-los en una safata de forn untada amb oli, ratlleu-hi el formatge parmesà per sobre i espolseu-hi també una mica de pa ratllat per sobre. A continuació, amaniu-ho amb el suc d'una llimona i un bon raig d'oli, afegiu-hi uns daus de mantega i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat a 200 graus, durant 15 minuts.
Finalment, escorreu l'excés d'oli del confitat de tomàquet, tritureu-lo amb el Túrmix i reserveu-lo.
I ja per acabar, feu un llit amb el tomàquet confitat i poseu-hi el lluç a sobre.