Macarons de xocolata

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    2 clares d'ou

    50 g de farina d'ametlla

    100 g de sucre llustre

    20 g de sucre blanc

    20 g de cacau en pols

    5 g de canyella en pols

    100 g de xocolata 72%

    50 g de mantega

    100 ml de nata 35%

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Barregem en un bol 50 g de farina d'ametlla, 100 g de sucre llustre i 5 g de canyella en pols.
  2. Separem 2 ous, guardem els rovells a un tàper per a qualsevol elaboració posterior i reservem a nevera les clares en un bol.
  3. Muntem les clares amb les varetes elèctriques amb un pols de sal i, cap al final, hi afegim 20 g de sucre blanc.
  4. Afegim les clares muntades al bol de secs, ho integrem amb moviments d'embolcall i passem la massa a una mànega.
  5. Fem 24 galetetes i les depositem a sobre d'un paper sulfurat en una safata de forn. Traiem l'aire que queda a la massa picant de la base de la safata. Ho enfornem a 50º durant 20 minuts (així perden la humitat).
  6. Tornem a enfornar les galetes a 140º durant 20 minuts (això n'és la cocció pròpiament dita).
  7. Preparem un bany maria.
  8. Posem a desfer al bany maria 100 g de xocolata 72%.
  9. Traiem de la nevera 100 ml de nata i els escalfem amb 50 g de mantega en un pot.
  10. Afegim la nata calenta al bol de la xocolata i ho barregem. Ho passem a una mànega i ho deixem refredar. Ja tenim feta una ganache.
  11. Desenganxem les galetes de la safata, les farcim amb la ganache i les cobrim amb l'altre semimacaró.
  12. Espolsem 20 g de cacau en pols  per sobre dels macarons.
Anar al contingut