Macarons de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 clares d'ou
50 g de farina d'ametlla
100 g de sucre llustre
20 g de sucre blanc
20 g de cacau en pols
5 g de canyella en pols
100 g de xocolata 72%
50 g de mantega
100 ml de nata 35%
Sal
PREPARACIÓ
- Barregem en un bol 50 g de farina d'ametlla, 100 g de sucre llustre i 5 g de canyella en pols.
- Separem 2 ous, guardem els rovells a un tàper per a qualsevol elaboració posterior i reservem a nevera les clares en un bol.
- Muntem les clares amb les varetes elèctriques amb un pols de sal i, cap al final, hi afegim 20 g de sucre blanc.
- Afegim les clares muntades al bol de secs, ho integrem amb moviments d'embolcall i passem la massa a una mànega.
- Fem 24 galetetes i les depositem a sobre d'un paper sulfurat en una safata de forn. Traiem l'aire que queda a la massa picant de la base de la safata. Ho enfornem a 50º durant 20 minuts (així perden la humitat).
- Tornem a enfornar les galetes a 140º durant 20 minuts (això n'és la cocció pròpiament dita).
- Preparem un bany maria.
- Posem a desfer al bany maria 100 g de xocolata 72%.
- Traiem de la nevera 100 ml de nata i els escalfem amb 50 g de mantega en un pot.
- Afegim la nata calenta al bol de la xocolata i ho barregem. Ho passem a una mànega i ho deixem refredar. Ja tenim feta una ganache.
- Desenganxem les galetes de la safata, les farcim amb la ganache i les cobrim amb l'altre semimacaró.
- Espolsem 20 g de cacau en pols per sobre dels macarons.