Macarrons a la catalana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta és una recepta energètica, ens aporta hidrats de carboni de lenta assimilació, i també és rica en proteïnes. És ideal prendre'n un plat amb una bona amanida verda com a entrantAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
- 250 g macarrons
- 100 g costelló de porc
- 100 g de salsitxa
- 350 ml de brou de porc reduït
- 350 g de ceba rossa
- 70 g formatge de vaca curat
- 4 ous
- 2 tomacons de penjar
- 2 anxoves
- 1 gra d'all
- Vi ranci
- Oli OVE
- Sal
- Pebre blanc
- Llorer
- Farigola
PREPARACIÓ
1. Posem 2 litres i mig d'aigua a escalfar al foc.
2. Posem una cassola al foc i hi tirem un raig d'oli OVE.
3. Salpebrem 100 g de costelló porc tallat i ho tirem a la cassola. Tirem a la cassola 100 g de salsitxa tallada a mida mossegada.
4. Un cop daurats, ho traiem del foc i ho reservem.
5. Afegim un raig oli a la mateixa cassola i hi tirem 1 gra d'all aixafat.
6. Fem un farcellet amb un cordill i lliguem farigola i llorer i el tirem a la cassola.
7. Hi afegim 350 g de ceba sofregida, ben rossa i ho barregem tot.
8. Hi tirem un raig de vi ranci.
9. Un cop s'hagi evaporat l'alcohol, hi ratllem 2 tomàquets de penjar.
10. Deixem que la pasta de tomàquet se sofregeixi.
11. Tirem sal i pebre a l'aigua de la pasta.
12. Si està bullint, hi podem tirar els macarrons i comptar els minuts que ens recomana el fabricant restant-li cinc minuts per acabar de fer els macarrons amb la salsa.
13. Quan hagi passat el temps, pescarem els macarrons amb l'aranya i els posarem a la cassola. Reservarem l'aigua dels macarrons per si després ens en fa falta.
14. Aboquem a la cassola dels macarrons 350 g de brou porc reduït .
15. Trenquem 4 ous i separem clares i rovells.
16. Posem les clares a la carmanyola i a la nevera per a una altra recepta.
17. Afegim els rovells a la cassola i ho lliguem tot.
18. Posem la carn reservada a la cassola i ho barregem.
19. Mentrestant, piquem 2 filets d'anxova amb el ganivet i al morter.
20. Afegim les anxoves a la cassola.
21. Ho integrem.
22. Ratllem 35 g de formatge curat de vaca damunt la cassola i ho remenem delicadament.
23. Servim els macarrons en un plat amb una mica de farigola i un raig d'oli OVE.