Macarrons a la Rossini
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El tomàquet conté licopè, aquest és un pigment natural que hi aporta color vermell i que té funció antioxidant; i quan es cuina (com en el sofregit de la recepta) se'n potencia l'efecte.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g de macarrons frescos
1 pit de pollastre de pagès
100 g de foie de celler
2 cebes de Figueres
30 g de llard
1 cabeça d'alls
1 cullerada de tomàquet concentrat
2 tomacons de penjar
1 tall de formatge trufat
vi ranci
farigola
farigola cítrica
marduix
romaní
julivert
oli OVE
sal grisa
PREPARACIÓ
- Fem un bany de sal al pit de pollastre submergint-lo en una solució de 50 g de sal per litre d'aigua. Ho mantenim dins durant 30 minuts.
- Tallem les cebes a la brunesa i les posem en una cassola gran amb una cullerada de llard i un raig d'oli.
- En una cassola d'acer inoxidable rostim el pit de pollastre de pagès amb oli i una cullerada de llard, la cabeça d'alls tallada pel mig i una mica de farigola, julivert, marduix i romaní. Ho mantenim a foc mitjà i amb la cassola tapada durant 10 minuts, girant el pit als 5 minuts.
- Un cop la ceba està gairebé rossa, hi afegim un raig de vi ranci, deixem que s'evapori l'alcohol i ho deixem fins que la ceba estigui ben enrossida.
- Ratllem els dos tomacons de penjar en un bol i els colem amb una malla fina dins un altre bol. Hi afegim una cullerada de salsa de tomàquet concentrada i aboquem aquesta barreja a la cassola on tenim la ceba. Deixem que cogui 5 minuts.
- Posem a bullir 4 litres d'aigua amb un pols de sal.
- Afegim al rostit un raig de vi ranci i colem els sucs amb una malla fina per abocar-los dins la cassola del sofregit.
- Mentrestant, deixem refredar el pit de pollastre un cop fet.
- Bullim la pasta durant 3 o 4 minuts.
- Tallem el pit ben menut i l'afegim a la cassola del tomàquet amb el foie celler tallat. Deixem que el foie es desfaci.
- Un cop els macarrons estan bullits, els passem amb una aranya a la cassola del tomàquet i del foie ja desfet. Ho remenem.
- Hi afegim 3 voltes de pebre negre.
- Ho servim amb farigola cítrica i formatge trufat ratllat per sobre.