Macarrons amb flors de carbassó
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni de lenta assimilació (que ens dona energia de llarga durada) i baix en greixos, i se'n pot menjar 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
350 g de macarrons
250 ml de brou de pollastre
150 g de cansalada de coll de ral
150 g de vedella picada
150 g de papada filetejada
80 g de formatge parmesà
8 flors de carbassó en conserva
6 cebes de Figueres
6 torradetes
4 tomàquets de pera
2 cullerades de pasta de tomàquet
1 fulla de llorer
1 gra d'all
Julivert
Estragó
Menta
Un got de vi ranci
Oli OVE
Sal
Pebre
Orenga fresca
Oli de confitar
PREPARACIÓ
- Tallem 150 g de cansalada de coll de ral crua a daus i la barregem en un bol amb 150 g de vedella picada un sol cop. Ho salpebrem.
- Afegim la barreja de carns a la cassola i l'enrossim.
- Escalfem oli de confitar en una cassola.
- Tallem 6 cebes de Figueres a la brunesa i les posem a enrossir a foc mitjà.
- Aixequem els sucres de la carn amb un raig de vi ranci i la reservem en un bol.
- Canviem la ceba a la cassola on hem fet la carn i la deixem enrossir uns 30 minuts.
- Aixequem sucres afegint a la ceba un got de vi ranci que deixarem evaporar.
- Escalfem 3,5 l d'aigua amb un grapat de sal en una cassola per després bullir la pasta.
- Escalfem aigua en una altra cassola per escaldar tomàquets.
- Escaldem 4 tomàquets pera.
- Tallem cocció dels tomàquets en un bol amb aigua i gel.
- Pelem els tomàquets, els tallem a daus i els afegim a la ceba amb una fulla de llorer i un gra d'all aixafat.
- Escalfem 250 ml de brou de pollastre, afegint-hi una miqueta més de dos gots d'aigua mineral.
- Afegim al sofregit dues cullerades de pasta de tomàquet i la carn. Ho barregem.
- Afegim a la cassola del sofregit i la carn el brou de pollastre. Apugem el foc.
- Bullim durant 6/7 minuts 350 g de macarrons.
- Triturem a la picadora 6 torradetes.
- Ratllem 80 g de formatge parmesà.
- Colem la pasta i l'aboquem a la cassola del sofregit. Ho remenem.
- Posem la pasta en una safata de forn, hi afegim 150 g de papada per sobre, el pa ratllat i el formatge.
- Obrim un pot de conserva de flors de carbassó, n'agafem 8 flors i les posem al damunt. Hi afegim orenga fresca i ho gratinem al forn 5 min a 220º.
- Afegim pel damunt julivert, estragó, menta i orenga i ja ho tenim fet!!!