Macarrons amb formatge
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta, per la quantitat i el tipus de làctics i derivats que incorpora, és molt rica en calci i altres nutrients imprescindibles per als ossosAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g de macarrons
175 g de formatge de cabra curat
175 g de formatge de cabra tou
250 ml de llet fresca sencera
100 g de mantega
100 g de nata
1 raig de vi ranci
20 g de farina
Ratlladura de raifort
6 cebes
4 rovells
Sal
Pebre blanc
PREPARACIÓ
- Tallem 6 cebes "en brunoise".
- Enrossim en una cassolales cebes fins que quedin fosques i fetes una pasta, com un caramel. Al principi ho podem fer a foc mitjà, però després d'uns 20 minuts l'hem de baixar al mínim. Tot el procés trigarà uns 40 minuts com a mínim.
- Desfem 20 g de mantega en una paella.
- Un cop fosa, hi fiquem 20 g de farina i la torrem amb la mantega. Això és un "roux".
- Colem la ceba per treure-li l'oli que ha sobrat. La deixem al colador. No toquem la paella, que ens farà falta després.
- Retornem la ceba que teníem al colador a la paella amb el foc mitjà i hi tirem un raig de vi ranci per aixecar els sucres.Deixem que s'evapori l'alcohol.
- Traiem la ceba del foc i la posem dins un bol.
- Afegim 250 ml llet i 100 ml de nata al "roux", hi posem sal i pebre i fem que arribi a bullir sense parar de remenar.
- Quan ja tenim la beixamel amb la textura que ens agrada, hi posem la ceba de mica en mica. I continuem remenant 5 minuts. La beixamel deixa de ser beixamel i esdevé "soubise" (beixamel amb ceba).
- Afegim 175 g de formatge tou a la "soubise" i la convertim en "mornay" (beixamel amb formatge).
- Quan el formatge tou estigui desfet, hi tirem ¿ parts del formatge de cabra sec. Uns 140 g aproximadament.
- Separem 4 rovells d'ou en un bol. Posem les clares en un tàper i el tàper a la nevera. Les guardem per a una altra recepta.
- Blanquegem els rovells (els batem perquè hi entri aire).
- Afegim els rovells a la beixamel i ho integrem tot plegat.
- En una olla alta posem aigua mineral per bullir 400 g de macarrons (la proporció d'aigua/pasta és de de 10 a 1).
- Quan l'aigua ja bull, hi posem un pols de sal i tot seguit, els 250 g de macarrons.
- Mentre es fa la pasta, laminem 1 gra d'all.
- Fem ballar l'all dins una cassola amb una mica d'oli.
- Passat el temps de cocció dels macarrons (que és igual al temps de cocció que ens diu l'elaborador menys dos minuts), traiem de l'olla amb l'aranya els macarrons i els posem a la cassola amb l'all.
- Afegim la beixamel als macarrons i ho integrem tot.
- Servim el plat de macarrons i hi afegim una mica de rave picant ratllat i una mica més de formatge de cabra curat.